Μια πόλη στο Πακιστάν «ψήθηκε» στην υψηλότερη θερμοκρασία Απριλίου που παρατηρήθηκε ποτέ στη Γη!

03 05 2018 | 16:39

Τη Δευτέρα, μια πόλη στο νότιο τμήμα του Πακιστάν ανέβηκε στους 122,4 βαθμούς Fahrenheit (50,2 βαθμούς Κελσίου).

Η θερμοκρασία παρατηρήθηκε στην πόλη Nawabshah, η οποία έχει πληθυσμό 1,1 εκατομμυρίων κατοίκων και είναι περίπου 120 μίλια από τον Ινδικό Ωκεανό. Ο Etienne Kapikian, μετεωρολόγος στο Meteo France, δημοσίευσε την παρατήρηση στο Twitter, σύμφωνα με τον οποίο ήταν η υψηλότερη θερμοκρασία του Απριλίου που καταγράφηκε ποτέ στο Πακιστάν και σε ολόκληρη την ασιατική ήπειρο.

Ο Christopher Burt, ειδικός στα ακραία καιρικά φαινόμενα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας ότι πιθανότατα ήταν και η υψηλότερη θερμοκρασία «που παρατηρήθηκε με αξιόπιστα τρόπο στη Γη».

Η ανταγωνιστική υψηλότερη θερμοκρασία του Απριλίου, των  123,8 βαθμούς  Fahrenheit (51,0 βαθμούς Κελσίου) που αναφέρθηκε για τη Santa Rosa του Μεξικού τον Απρίλιο του 2001, είναι «αμφίβολης αξιοπιστίας», δήλωσε ο Christopher Burt.

heat
Μπορεί να μην είμαστε ποτέ σε θέση να πούμε οριστικά ότι οι 122,4 βαθμοί Fahrenheit του Nawabshah είναι ένα παγκόσμιο ρεκόρ του Απριλίου, επειδή ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός δεν διεξάγει επίσημες ανασκοπήσεις ακραίων τιμών μηνιαίων θερμοκρασιακών.

Η εφημερίδα Dawn περιέγραψε τη ζέστη στο Nawabshah ως «αφόρητη» και είπε ότι η υψηλή θερμοκρασία «προκάλεσε δεκάδες λιποθυμίες».

Το Πακιστάν σήμερα ανέφερε ότι η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια ξεπέρασε την παραγωγή με αποτέλεσμα «αιφνιδιαστικές διακοπές» που επιδείνωσαν τις επιπτώσεις της υψηλής θερμοκρασίας, λόγω μη λειτουργίας των κλιματιστικών.

Υψηλές θερμοκρασίες επίσης καταγράφηκαν στην Ινδία. Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε ότι η θερμοκρασία έφθασε τους 107,6 βαθμούς  Fahrenheit στο Νέο Δελχί τη Δευτέρα.

Ανάλυση μετεωρολογικού μοντέλου έδειξε ότι οι θερμοκρασίες της Δευτέρας στο νότιο Πακιστάν ήταν μέχρι και 25 βαθμούς πιο υψηλές ζεστές από το κανονικό για την εποχή.

Το ρεκόρ των 122,4 βαθμών στη Nawabshah προστίθεται σε μια μακρά λίστα καυτών ακραίων καιρικών συνθηκών

Καθώς οι συγκεντρώσεις των αερίων του θερμοκηπίου που παγιδεύουν τη θερμότητα συνεχίζουν να αυξάνουν στην ατμόσφαιρα, λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, αναμένεται αύξηση της έντασης, της συχνότητας και της διάρκειας των φαινομένων αυτών.

Του Jason Samenow

1 Μαΐου 2018

Πηγή: Washington Post  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

long list of international hot weather extremes since 2017