EW16 Thetis: Η πρώτη ανεμογεννήτρια 50kW που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα

09 10 2024 | 09:24

Την πρώτη -και μοναδική- ανεμογεννήτρια 50kW που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα παρουσιάζει η Eunice. Πρόκειται για την EW16 Thetis, που κατασκευάζεται στην πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής που διαθέτει ο Όμιλος Eunice στη Μάνδρα Αττικής. 

Η EW16 Thetis είναι σχεδιασμένη και πιστοποιημένη κατά το διεθνές πρότυπο IEC 61400-2 για ανέμους κλάσης ΙΙ. 

 

Διαθέτει υψηλή αξιοπιστία, δοκιμασμένη ακόμα και στις πλέον δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ πληροί τους κανονισμούς της ΕΕ για διασύνδεση στο δίκτυο (με δυνατότητα οποιασδήποτε περαιτέρω προσαρμογής.

Η τεχνολογία AC–DC–AC Converter διασφαλίζει πλήρη έλεγχο του τρόπου με τον οποίο τροφοδοτεί το δίκτυο, ενώ προσφέρει και δυνατότητα σύνδεσης απευθείας στη χαμηλή τάση

Με customized SCADA, η EW16 Thetis είναι σχεδιασμένη εξολοκλήρου για χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης και με εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου

Τα τεχνικά της γνωρίσματα και ο σχεδιασμός της, την καθιστούν ιδανική για μικρο-δίκτυα (micro grids) και έξυπνα δίκτυα (smart grids).

Πρόκειται για μια απλή, αθόρυβη και ταυτόχρονα στιβαρή ανεμογεννήτρια, με έξυπνο και αξιόπιστο σχεδιασμό. Η ελαχιστοποίηση των κινούμενων μερών της συνεπάγεται μείωση του κόστους κατασκευής και συντήρησης της, επιτυγχάνοντας βέλτιστη οικονομική απόδοση και μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής της.

s