Με εξέχοντα ρόλο η ΡΑΑΕΥ στο 7th Capacity Mechanisms Forum τον Οκτώβριο στην Πράγα – Πρώτος προσκεκλημένος ομιλητής ο Θ. Δαγούμας

Το όνομα του προέδρου της ΡΑΑΕΥ Δρ. Θ. Δαγούμα “φιγουράρει” πρώτο μεταξύ των σημαντικών στελεχών του ενεργειακού κλάδου της Ευρώπης που έχουν προσκληθεί να μιλήσουν στο 7th Capacity Mechanisms Forum που θα διεξαχθεί στις 17-18 Οκτωβρίου στην Πράγα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί το ζήτημα της διασφάλιση επαρκούς ασφάλειας του εφοδιασμού ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια κρίσεων, με τους συμμετέχοντες να ανταλλάσσουν γνώμες και εμπειρίες σχετικά με τους μηχανισμούς χωρητικότητας, την έμφαση σε ευελιξία ή την ικανότητα, την εξέλιξη των αγορών δυναμικότητας και των μηχανισμών χωρητικότητας σε συστήματα που κυριαρχούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.α. 

Σε αυτά τα πλαίσια, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την εφαρμογή ενός νέου μηχανισμού στην Ελλάδα.

Ως εκ τούτου η συμμετοχή στελεχών της ΡΑΑΕΥ στο συνέδριο – εκτός από τον πρόεδρο της Αρχής στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετέχουν και οι κκ. Ευ. Γαζή και Αγγ. Αναστoπούλου – αναμένεται να δώσει νέα δυναμική στις σχετικές διαδικασίες.

Εξάλλου, το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΡΑΑΕΥ έχει δεχθεί αυτή την τιμητική πρόσκληση αποδεικνύει το διεθνές ενδιαφέρον για τις απαιτήσεις και τα αποτελέσματα της ανάπτυξης του ρυθμιστικού έργου της Αρχής σε ένα σύστημα, όπως το ελληνικό, όπου κυριαρχούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μεταξύ των άλλων προσκεκλημένων ομιλητών περιλαμβάνονται κορυφαία στελέχη του ενεργειακού κλάδου στην Ευρώπη, όπως η διευθύντρια για ζητήματα επάρκειας της Elia κα. Julie Van Steen, ο διεθυντής νομικών υποθέσεων της ERSE κ. Filipe Matias Santos, o διευθυντής της AFRY κ. Steven Woodhouse, το στέλεχος της DG Comp κ. Matt Wieckowski, ο διευθυντής της r2b Energy Consulting GmbH κ. Robert Diels, ο σύμβουλος της TenneT κ. Anton Tijdink, το στέλεχος του ACER κ. Aleksander Glapiak κ.α.