Μέχρι τον Ιούνιο του 2025 ολοκληρώνεται η διαδικασία αδειοδότησης του “Πτολεμαΐδα Storage” της Eunice - Πράσινο φως από το Υπουργείο Ανάπτυξης

26 08 2024 | 12:57

Την ωριμότητα του έργου Κοινού Ενδιαφέροντος με την ονομασία «Σύστημα αποθήκευσης ενέργειας σε συσσωρευτές στην Πτολεμαΐδα (EL)» και φορέα υλοποίησης την εταιρεία “ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ STORAGE Μ.Α.Ε.” της Eunice Energy Group ενέκρινε το υπουργείο Ανάπτυξης, κάνοντας αποδεκτό τον υποβληθέντα φάκελο κοινοποίησης του έργου, κατόπιν σχετικού ελέγχου.

Η απόφαση, που φέρει την υπογραφή του υπουργού κ. Θεοδωρικάκου, σημαίνει πρακτικά ότι το έργο μπορεί να εισέλθει στη διαδικασία χορήγησης των απαραίτητων αδειών για την υλοποίησή του.

Η απόφαση δεσμεύει τον φορέα υλοποίησης του έργου να καταρτίσει και να υποβάλλει εντός τριμήνου στη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης (που αποτελεί την Εθνική Αρμόδια Αρχή) ένα σχέδιο σχετικά με τη δημόσια συμμετοχή στη διαδικασία χορήγησης των αδειών και την εξασφάλιση έγκαιρης πληροφόρησης του κοινού.

Επίσης, ο φορέας υλοποίησης οφείλει να υποβάλλει αίτηση με πλήρη φάκελο δικαιολογητικών για την έκδοση της απαιτούμενης άδειας για την υλοποίηση του έργου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπέβαλλε ο φορέας υλοποίησης του έργου, η ολοκλήρωση των αδειοδοτικών διαδικασιών για την υλοποίησή του αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2025.   

d