Πρόταση νόμου για τις ΑΠΕ

18 07 2022 | 18:24

Αγαπητή φίλη / Αγαπητέ φίλε,

Ενώ σήμερα, όπως σε έχω ενημερώσει, έκλεισε η διαβούλευση για το νέο καταστροφικό περιβαλλοντικό νομοσχέδιο του Κώστα Σκρέκα, εμείς έχουμε ξεκινήσει μια νέα διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για την αναμόρφωση του συστήματος χωρικής ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η δική μας διαβούλευση θα είναι όπως θα θέλαμε σε αυτή τη χώρα να γίνονται οι δημόσιοι διάλογοι: με μεγάλη διάρκεια και με τη δυνατότητα κάθε πολίτης να μπορεί να προτείνει συγκεκριμένες αλλαγές και βελτιώσεις σε κάθε άρθρο. Η δική μας διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και θα περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις προτάσεις και ιδέες όλων!

Η δεινή ενεργειακή πραγματικότητα, η κατακόρυφη αύξηση του κόστους ζωής και η επιδείνωση της κλιματικής κρίσης, καθιστούν σαφές πως είναι επιτακτική ανάγκη η μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα με άμεση στροφή στις καθαρές και ανεξάντλητες πηγές ενέργειας.

Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι διττή: πρέπει να μεταβούμε άμεσα σε ένα μοντέλο ηλεκτροπαραγωγής που θα βασίζεται εξ ολοκλήρου στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο οικολογικά και κοινωνικά δίκαιο. Η πρόκληση αυτή μας αφορά όλους, αφορά τη ζωή μας, το μέλλον μας.

Σε καλούμε, λοιπόν, να συμμετέχεις, στη νέα δημόσια διαβούλευση της πρότασής μας για την αναμόρφωση του συστήματος χωρικής ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η συμμετοχή σου είναι πολύ σημαντική!

Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας πρότασης με την ενεργή συμμετοχή όλων μας, για ένα νέο σύστημα ορθής χωρικής ανάπτυξης των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που θα βελτιώσει την προσαρμοστική ικανότητα και κλιματική ανθεκτικότητα της Ελλάδας και θα συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων στην πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα. Για αυτό σε θέλουμε μαζί μας.

Πώς θα συμμετάσχεις στη διαβούλευση;

1.    Μπες στο www.ecodialogues.gr

2.    Δημιούργησε τον λογαριασμό σου ή εάν είχες λογαριασμό στο www.klimatikosnomos.gr  -την πλατφόρμα που είχαμε δημιουργήσει για την δημόσια διαβούλευση του προσχέδιου κλιματικού νόμου- κάνεις ανάκτηση κωδικού

3.    Συνδέσου στον λογαριασμό

4.    Δες το κείμενο εδώ (μπορείς να πλοηγηθείς ανά μέρος ή ανά άρθρο)

5.    Σχολίασε, τροποποίησε, υπερψήφισε σχόλια ή τροποποιήσεις άλλων χρηστών.

Η τελική πρόταση που θα προκύψει και από την ενσωμάτωση των ιδεών και σχολίων που θα λάβουμε στο πλαίσιο της διαβούλευσης, θα κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα παρουσιαστεί στους βουλευτές.

Σε ευχαριστούμε πολύ και αναμένουμε τη συμμετοχή σου.