Δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου στην Ανταρκτική - Η μάχη συνεχίζεται.

07 11 2018 | 13:09

Τις προηγούμενες εβδομάδες, η Επιτροπή για την προστασία της Ανταρκτικής (CCAMLR) διαπραγματευόταν τη δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου στον Ανταρκτικό Ωκεανό. Παρόλο που 22 κυβερνήσεις της Επιτροπής ήθελαν να γίνει, τρεις μόνο χώρες, η Νορβηγία, η Κίνα και η Ρωσία, κατάφεραν να το εμποδίσουν και δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα 2,7 εκατομμυρίων ανθρώπων, που ζητούσαν να προστατευτεί η μοναδική αυτή περιοχή.

Εδώ και περίπου έναν χρόνο, μαζί έχουμε καταφέρει πολλά. Πήγαμε στην Ανταρκτική με επιστήμονες και δημοσιογράφους και αποδείξαμε ότι ο ωκεανός της είναι γεμάτος ζωή. Έγινε καταγραφή του βυθού και βρέθηκαν ευάλωτα οικοσυστήματα που απειλούνται από τις δραστηριότητες στην περιοχή αλλά και από την πλαστική ρύπανση που έχει ήδη φτάσει και εκεί.

Πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο στήριξαν δημόσια την εκστρατεία για θαλάσσιο καταφύγιο στην περιοχή: ο Javier Bardem ταξίδεψε και ο ίδιος στην Ανταρκτική με το πλοίο μας, και οι Radiohead με τον τραγουδιστή τους Thom Yorke, έγραψαν ένα τραγούδι αφιερωμένο στην ομορφιά της Ανταρκτικής.

Όμως, δεν θα σταματήσουμε. Μαζί με τα 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους που το ζητούν, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προστασία του Ανταρκτικού Ωκεανού μέχρι να δημιουργήσουμε θαλάσσιο καταφύγιο στην περιοχή. Σου ζητάμε να μας βοηθήσεις για να μπορέσουμε να το καταφέρουμε.

Όποιο ποσό διαθέσεις, θα ενισχύσει τη δράση μας να πιέσουμε τις κυβερνήσεις να συμφωνήσουν για τη δημιουργία του.

 

6 Νοεμβρίου 2018

Πηγή: Greenpeace