Με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΡΑΕ και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΧΕ θα διεξαχθεί η Θερινή Ακαδημία «Summer Academy 2022 on Climate Crisis -Social and Economic Impact» στη Θεσσαλονίκη, 3-9 Ιουλίου 2022
Με τη συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων από το χώρο της ενέργειας, της νομικής, της οικονομίας και της τεχνολογίας θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 9 Ιουλίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, Θερινή Ακαδημία με τίτλο «Summer Academy 2022 on Climate Crisis – Social and Economic Impact» που διοργανώνουν η Σχολή Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.
Στη Θερινή Ακαδημία θα διδάξουν ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιος Δαγούμας (Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά), ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, Γεώργιος Ιωάννου (Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), το μέλος της Ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Κομνηνός Κόμνιος (Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας), ο Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Άγις Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Χαράλαμπος Τσαρδανίδης (Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου) και η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Reading (UK), Κυριακή Νούσια.
Στόχος του προγράμματος είναι η επιστημονική εμβάθυνση των συμμετεχόντων στις επιπτώσεις της Κλιματικής Κρίσης σε βασικούς τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής και ταυτόχρονα η ανάλυση των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η ΕΕ για την αντιμετώπισή τους. Ειδικότερα, τα θέματα που θα αναπτυχθούν αφορούν στους κινδύνους και την ασφάλισης της Κλιματικής Αλλαγής, την ενεργειακή ασφάλεια, την επίλυση διαφορών, καθώς και τις γεωπολιτικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Ι. Μανωλεδάκης» του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 103, είσοδος από την οδό Ισαύρων) στην αγγλική γλώσσα.
Η Θερινή Ακαδημία απευθύνεται σε πτυχιούχους και επαγγελματίες στο χώρο της νομικής, της οικονομίας και της τεχνολογίας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και ανέρχεται στους 35.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης (3 πιστωτικών μονάδων ECTS). Την επιστημονική διεύθυνση της Θερινής Ακαδημίας έχουν οι καθηγητές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος κ.κ. Θ. Πανάγου και Κ. Κόμνιος.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Θερινής Ακαδημίας: https://www.ihu.gr/ucips/summer-academy-ccsei