Νορβηγία: Η παραγωγή πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 9% ως το 2024

14 01 2022 | 12:25

Η συνολική παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας αναμένεται να αυξηθεί κατά τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς όπως δήλωσε την Πέμπτη η Νορβηγική Διεύθυνση Πετρελαίου (NPD),  η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου επεκτείνεται.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o συνδυασμένος όγκος αναμένεται να ανέλθει σε 4,33 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου το 2024, μια αύξηση 9,1% από την προκαταρκτική μέτρηση του 2021 των 3,97 εκατ. βαρελιών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της NPD.

Η Νορβηγία αναμένει ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες θα υποβάλουν "δεκάδες" νέα επενδυτικά σχέδια φέτος, από οκτώ το 2021, προκειμένου να επωφεληθούν από τα φορολογικά κίνητρα που εισήγαγε το κοινοβούλιο, οδηγώντας σε άλμα των επενδύσεων τα επόμενα χρόνια.

"Οι επενδύσεις συμβάλλουν στη συνέχιση της υψηλής και κερδοφόρας παραγωγής προς το 2030, οπότε τα τρέχοντα σχέδια δείχνουν ότι η παραγωγή θα μειωθεί", δήλωσε το NPD.

"Η έκταση και η ταχύτητα αυτής της μείωσης θα εξαρτηθεί, μεταξύ άλλων, από το πόσο επιπλέον πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα ανακαλύψουν οι εταιρείες τα επόμενα χρόνια", πρόσθεσε.

1