4 εύκολοι τρόποι για να μειώσεις το φαγητό που πετάς

24 09 2018 | 12:45

Ακολουθώντας 4 απλές συμβουλές μπορείτε να μειώσετε τα απορρίμματα τροφίμων μέχρι και 30%, λειτουργώντας ένα απλό σύστημα σωστής κατανομής και διαχείρισής τους.

  1. Δημιουργήστε ένα συρτάρι στο ψυγείο με τα «φάε με πρώτο»

Ένα σύγχρονο ψυγείο μπορεί πολλές φορές να είναι ασφυκτικά γεμάτο, και προϊόντα που πρέπει να καταναλωθούν άμεσα, να αγνοηθούν. Η λύση είναι ένα συρτάρι με ετικέτα «φάε με πρώτο», όπου εκεί θα μπαίνουν τα συγκεκριμένα τρόφιμα, και αυτό θα ελέγχεται πιο συχνά από τους υπόλοιπους χώρους του ψυγείου, έτσι ώστε να καταναλώνονται τα τρόφιμα αυτά πριν χαλάσουν.

  1. Κατάψυξέ το!

Αν παρόλα αυτά ένα τρόφιμο πχ λαχανικό δείτε ότι δεν προλαβαίνετε να το καταναλώσετε και κινδυνεύει να αλλοιωθεί, τότε μπορείτε πολύ απλά να το βάλετε στην κατάψυξη. Όταν το βγάλετε θα είναι στο ίδιο σημείο ωρίμανσης που ήταν και όταν το βάλατε. Αυτή η λύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για λαχανικά, όσο και για φρούτα, αλλά και για σάλτσες ζυμαρικών που έχουν απομείνει, καθώς και για μυρωδικά.

  1. Η ιδέα της σούπας

Η σούπα είναι ένα γεύμα που δεν σκεφτόμαστε συχνά, αλλά αποτελεί μια γρήγορη λύση με ό,τι έχουμε στην κουζίνα μας. Ακόμα κι αν δεν έχουμε κρέας ή κοτόπουλο, μερικά λαχανικά που δεν θέλουμε να πετάξουμε (καρότα, μανιτάρια κλπ), σε συνδυασμό με μυρωδικά δημιουργούν ένα πλήρες γεύμα.

f
  1. Smoothies

Τη θέση των χυμών έχουν πάρει πλέον τα smoothies, τα οποία έρχονται σε κάθε πιθανή υφή και μπορεί να περιέχουν τόσο φρούτα, όσο και λαχανικά, μέλι και γάλα. Αν λοιπόν έχετε κομμάτια από φρούτα ή λαχανικά που θέλετε να αξιοποιήσετε, βρείτε έναν από τους πολλούς συνδυασμούς και δημιουργήστε το δικό σας υγιεινό smoothie.

Υιοθετώντας τις παραπάνω εύκολες μικρές συνήθειες, μπορείτε όχι μόνο να μειώσετε τα απορρίμματά σας, αλλά και να σώσετε τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό.

 

 

13 Σεπτεμβρίου 2018

Της Madeleine Somerville

Πηγή και περισσότερα: Earth911