Β. Νικολόπουλος: Τρεις νέες, καινοτόμες υπηρεσίες prosumer στην πλατφόρμα της Intelen το 2018

30 03 2018 | 12:51

«Οι εταιρείες ενέργειας βρίσκονται σε τεράστιο μετασχηματισμό και η νέα ψηφιακή εποχή θα ενισχύσει την μετατροπή τους σε παρόχους υπηρεσιών», τόνισε ο κ. Βασίλης Νικολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTELEN ΕΠΕ, αναλύοντας το ρόλο του νέου ψηφιακού ενεργειακού καταναλωτή στα μοντέλα παρόχων ενέργειας, στην εποχή των ευφυών δικτύων, μιλώντας στο συνέδριο για τα Έξυπνα Νησιά και τις Έξυπνες Πόλεις.

Όπως εξήγησε ο κ. Νικολόπουλος, «αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει τόσο τα προϊόντα όσο και τα παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλα: οι εταιρείες χρειάζονται νέες κατηγορίες εσόδων, πρέπει να κατανοήσουν καλύτερα τους πελάτες τους, να αναλύσουν τα δεδομένα, να εμπνεύσουν και να ακολουθήσουν τις τρέχουσες αντιλήψεις του ψηφιακού μάρκετινγκ».

«Το 2018 θα είναι έτος σταθμός για εμάς», είπε ο κ. Νικολόπουλος, καθώς θα υπάρξουν και νέες χρηματοδοτήσεις από το εξωτερικό, νέες καινοτομίες και προϊόντα, καθώς και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Νέες υπηρεσίες prosumer στην πλατφόρμα της Intelen το 2018

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Νικολόπουλος ανακοίνωσε και 3 κάθετες υπηρεσίες που θα δώσει η Intelen και στην ελληνική αγορά το 2018. 

Πρόκειται για 3 υπηρεσίες που θα συνδυαστούν με την πλατφόρμα της Intelen, σαν ολοκληρωμένες υπηρεσίες prosumer, οι οποίες θα είναι πλήρως διαθέσιμες από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Αποθήκευση Ενέργειας: Η έξυπνη μπαταρία της Intelen που θα συνδέεται με την ψηφιακή πλατφόρμα της εταιρείας προχωράει κανονικά και μετά το Πάσχα θα είναι ήδη σε testing το πρώτο πρωτότυπο.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, ήδη υπάρχουν οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι, ώστε να γίνουν κάποιες αρχικές πιλοτικές εγκαταστάσεις με τα πρώτα πρωτότυπα. Στη συνέχεια, η Intelen θα κάνει ανοικτό call για την πρώτη προμήθεια ενδιαφερόμενων καταναλωτών, μέσα στο 2018.

Ο κ. Νικολόπουλος εξήγησε ότι οι μπαταρίες θα είναι συνδεδεμένες σε ένα εικονικό δίκτυο αποθήκευσης (Virtual Storage Plant), για το οποίο δουλεύουν με Έλληνες επιστήμονες της Pleione Energy, από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

-Car Sharing με Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα: Αυτή τη στιγμή η Intelen δουλεύει το project, σε επίπεδο ανάλυσης με μεγάλο ελληνικό utility. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέσα στο 2018 η Intelen θα πιλοτάρει, μέσω της πλατφόρμας της, υπηρεσίες car sharing με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε χρήστες της πλατφορμας DiG.

Όπως εξήγησε ο κ. Νικολόπουλος, όλη η παροχή της υπηρεσίας θα γίνεται μέσω app.

-Διαμοιρασμός Ενέργειας μέσω Blockchain: Τον επόμενο μήνα, η Intelen αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το σύστημα διαμοιρασμού ενέργειας μέσω blockchain και του συστήματος ETHEREUM, όπου χρήστες μέσω της πλατφόρμας της Intelen θα μπορούν σε ιδεατό επίπεδο (προσφορές) να στέλνουν «πακέτα ενέργειας» σε άλλους χρήστες.

Ο κ. Νικολόπουλος προανήγγειλε ότι θα ανακοινωθεί από την Intelen το πρώτο transfer που θα γίνει στην Ελλάδα.

Όπως εξήγησε, θα πρέπει και οι δύο χρήστες να είναι μέσα στην πλατφόρμα της Intelen.

Το συγκεκριμένο project δουλεύεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά.