Οι μπαταρίες Powerpack της Tesla θα καλύψουν με 100% ανανεώσιμη ενέργεια τη Σαμόα. [video]

23 08 2018 | 08:20

Η Σαμόα, μια χώρα στην καρδιά της Πολυνησίας, μετατρέπει το ενεργειακό της μίγμα σε 100% ανανεώσιμη ενέργεια.

BINTEO

Η περιοχή θα λειτουργεί με ηλιακή και αιολική ενέργεια βελτιστοποιημένη από τον ρυθμιστή ηλεκτρικού δικτύου της Tesla, για να μειώσει την κατανάλωση πετρελαίου και να αυξήσει την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο ρυθμιστής δικτύου παρέχει την ευκολία σε πραγματικό χρόνο του ελέγχου της σταθερότητας, της αξιοπιστίας και της ασφάλειας του δικτύου.

Πρόσφατα, η ζήτηση για εναλλακτικές πηγές ενέργειας αυξήθηκε στη Σαμόα μετά από διακυμάνσεις των τιμών της ενέργειας, φυσικές καταστροφές και συνειδητοποίηση της σημασίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Αμερικανική Επιτροπή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Σαμόα (American Samoa Renewable Energy Committee) έχει υιοθετήσει ως στόχο η χώρα να λειτουργεί με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025. Ήδη την περίοδο Ιουλίου 2017 έως Ιουνίου 2018, το 48% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας προήλθε από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Tesla, η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Καλιφόρνιας, συμβάλλει σημαντικά σε αυτή την προώθηση της καθαρής ενέργειας. Το προτεινόμενο πακέτο ενέργειας Powerpack της Tesla, είναι ένα πλήρως ολοκληρωμένο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα συστήματα για τη σύνδεση του με ένα κτίριο ή με ένα ηλεκτρικό δίκτυο. Πρόκειται για ένα σύστημα με δυνατότητες κλιμάκωσης που μπορεί να λειτουργήσει είτε συνδεδεμένο με μικρές εμπορικές επιχειρήσεις είτε με περιφερειακά ηλεκτρικά δίκτυα.

Ο επικεφαλής τεχνικός της Tesla, JB Straubel, δήλωσε: «Αν ένα μεγάλο σύννεφο περάσει πάνω από το νησί και η ηλιακή παραγωγή μειωθεί απότομα, μπορούμε να ελέγξουμε την αλλαγή άμεσα με τη μπαταρία και να καλύψουμε τη διαφορά στην ζήτηση, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ξεκινήσουμε άμεσα μια ντηζελογεννήτρια και να συνεχίσουμε να έχουμε μια τέτοια γεννήτρια σε λειτουργία ακόμη και όταν δεν χρειάζεται

«Το έργο θα βοηθήσει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του κόσμου. Ζώντας σε ένα νησί, αντιλαμβάνεσαι την υπερθέρμανση του πλανήτη από πρώτο χέρι», δήλωσε ο κάτοικος του νησιού Keith Ahsoon στο ιστολόγιο του.

Η νέα πηγή ενέργειας θα επιτρέψει στη χώρα να εξοικονομήσει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο λόγω της μείωσης των εισαγωγών πετρελαίου που σημαίνει ότι μπορούν να επενδυθούν στην εκπαίδευση και τις μεταφορές για ανάπτυξη του νησιού.

22 Αυγούστου 2018

Πηγή climate action

Περισσότερα

·  Tesla to replace backup diesel generators with 200 battery systems on the US island of Nantucket

·  Tesla willing to restore Puerto Rico’s electricity system with solar

·  U.S. and China sign memorandum on climate change