WWF: Πώς να προστατέψεις το περιβάλλον από τα πλαστικά

03 06 2021 | 08:36

Στις 5 Ιουνίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος. Μια ημέρα που συμπίπτει χρονικά με την έναρξη της της περιόδου ωοτοκίας της χελώνας Καρέτα, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα αφορμή για να μιλήσουμε για ένα από τα πιο σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα των καιρών μας, την πλαστική ρύπανση.

Σήμερα οι θάλασσες μας πλήττονται από την πλαστική ρύπανση, ενώ η Μεσόγειος κινδυνεύει να μετατραπεί σε μια «πλαστική παγίδα», απειλώντας τη θαλάσσια ζωή. Θλιβερό παράδειγμα, οι θαλάσσιες χελώνες που μπερδεύουν τις πλαστικές σακούλες με μέδουσες και πνίγονται, καθώς προσπαθούν να τις φάνε.

Σε καλούμε λοιπόν, την Παρασκευή 4 Ιουνίου, στις 11:30 π.μ., σε μια συζήτηση με την Χαρίκλεια Μινώτου, επιστημονική συνεργάτιδα και υπεύθυνη προγράμματος Ζακύνθου του WWF Ελλάς, και τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά, συντονιστή τοπικών δράσεων του WWF Ελλάς, που θα μας μιλήσουν για την αξία του θαλάσσιου περιβάλλοντος αλλά και τη σημασία της συμμετοχής μας, ως πολίτες, σε δράσεις για την προστασία του από την πλαστική ρύπανση.

Δήλωσε συμμετοχή

 

Αν δεν συμμετέχουμε όλοι μας ώστε να αλλάξουμε άμεσα τα πράγματα, έως το 2050 θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά στη θάλασσα απ’ ό,τι ψάρια. Κι ό, τι «καταλήγει» στη θάλασσα δεν μένει εκεί αλλά επιστρέφει στον ίδιο μας τον οργανισμό.

 

Ελπίζουμε να σε έχουμε μαζί μας στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση!

 

 

3 Ιουνίου 2021

WWF