Η Iberdrola ανανεώνει τη δέσμευσή της στην Ελλάδα με το αιολικό στο Πυργάρι, που κέρδισε στον πρόσφατο διαγωνισμό.

09 08 2018 | 08:06

Η νέα αυτή εγκατάσταση που βρίσκεται περίπου 110 χιλιόμετρα από την Αθήνα, θα έχει ισχύ 16 MW και θα χρησιμοποιήσει ανεμογεννήτριες Vestas.

Το έργο αυτό ανανεώνει το ενδιαφέρον της Iberdrola στην Ελλάδα, όπου η εταιρεία Ρόκας, θυγατρική της Iberdrola από το 2004, είναι ήδη μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχοντας συνολική εγκατεστημένη ισχύ 261,47 MW.


Μετά την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή χώρα στην οποία η Iberdrola διαθέτει την περισσότερη εγκατεστημένη ισχύ αιολικής και φωτοβολταϊκής ηλεκτρικής ενέργειας, με συνολικά 261,47 MW σε 21 εγκαταστάσεις σε λειτουργία.

 

Για το έργο θα χρησιμοποιηθεί η πιο σύγχρονη τεχνολογία από τη δανέζικη εταιρεία Vestas, με ισχύ 4 MW ανά μονάδα. Το έργο είναι προγραμματισμένο να τεθεί σε λειτουργία μεταξύ 2020 και 2021.


Επί του παρόντος, στην Ελλάδα, η Iberdrola διαθέτει 17 αιολικά πάρκα και τέσσερις φωτοβολταϊκούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.


Η εταιρεία έχει λάβει αναγνώριση για την ποιότητα των έργων της, όπως για παράδειγμα το Βραβείο Περιβάλλοντος 2014, στην κατηγορία «Ανάπτυξη Βιώσιμης Υποδομής», για την υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου μεταφοράς μέσης τάσης σε έξι από τα αιολικά της πάρκα στην Εύβοια.


Η Iberdrola είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή αιολικής ενέργειας και σήμερα έχει εγκατεστημένη ισχύ πάνω από 16.000 MW. Η εταιρεία έχει επικεντρώσει την παρουσία της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ώριμες αγορές, οι οποίες απολαμβάνουν σταθερό ρυθμιστικό πλαίσιο.


Λόγω της δέσμευσής της για την προστασία του περιβάλλοντος και την απανθρακοποίηση της οικονομίας, κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές της στην Ευρώπη κατά 75% από το 2000 και να φθάσει σε επίπεδο το οποίο είναι 70% χαμηλότερο από τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών εταιρειών του κλάδου.

 

6 Αυγούστου 2018

 

Πηγή Δελτίο Τύπου Iberdrola