Οι εταιρείες που στηρίζουν έμπρακτα την κλιματική μάχη.

06 08 2018 | 11:55

Καθημερινά εταιρείες μικρές και μεγάλες, αλλά και πολυεθνικοί κολοσσοί δείχνουν ότι έχουν πάρει το μήνυμα πως το μέλλον των εταιρειών τους υπάρχει μόνο σε μια οικονομία καθαρού μηδενικού άνθρακα ή αλλιώς δεν υπάρχει καθόλου.

 

Και προσαρμόζουν τις πολιτικές τους.

Άλλες εταιρείες λιγότερο, άλλες περισσότερο.

Άλλες με ενθουσιασμό κι άλλες με βαριά καρδιά, σέρνοντας τα πόδια.

 

Εμείς πρέπει να επικροτούμε κάθε προσπάθεια και να ενθαρρύνουμε και τις υπόλοιπες να μπούνε στο αγώνα και όσες είναι μέσα ήδη, να δώσουν ακόμη περισσότερα.

 

Το  Further Faster Together που ήταν το σλόγκαν του COP23 πρέπει να γίνει πιστεύω όλων μας.

Είναι φανερό ότι έχουμε καθυστερήσει και η κλιματική αλλαγή κάνει πάρτι.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο.

 

Γιάννης Τσιπουρίδης

 

 

Αυτήν την εβδομάδα καταγράψαμε από την διεθνή ειδησεογραφία:

1

Η τράπεζα Lloyd’s ανακοίνωσε νέα πολιτική σύμφωνα με την οποία θα σταματήσει να χρηματοδοτεί έργα που συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με άνθρακα.

Πηγή Climate Action, 3 Αυγούστου 2018

Περισσότερα εδώ

2

Η εταιρεία τροφίμων που κατασκευάζει το γνωστό κέτσαπ μεταξύ άλλων, HEINZ,  έβαλε στόχο μέχρι το 2025όλες οι συσκευασίες της να  είναι βιώσιμες.

Πηγή Climate Action, 2 Αυγούστου 2018

Περισσότερα εδώ

3

Η εταιρεία Ζυθοποιίας των Φιλιππίνων, San Miguel, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει στην κατασκευή 10.000MW έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κυρίως υδροηλεκτρικά και αιολικά αλλά όχι φωτοβολταϊκά.

Πάντως για την ώρα έχει μετοχές σε υδροηλεκτρικά έργα αλλά και σταθμούς άνθρακα και φυσικού αερίου.

Το 2017 ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την κατανάλωση νερού στις δραστηριότητες του κατά 50% μέχρι το 2025, ενώ σταμάτησε τη λειτουργία εργοστασίου παραγωγής εμφιαλωμένου νερού σε πλαστικά μπουκάλια.

Πηγή Climate Action, 1 Αυγούστου 2018

Περισσότερα εδώ

5

Η γνωστή εταιρεία μπλουτζίν, Levi Strauss, έβαλε στόχο μέχρι το 2025 να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις δραστηριότητες της στις δικές της εγκαταστάσεις κατά 90%.

Παράλληλα έθεσε στόχο να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την εφοδιαστική της αλυσίδα κατά 40%.Επίσης θα προμηθεύεται όλη την ηλεκτρική της ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η εταιρεία έχει 2.900 καταστήματα σε 110 χώρες.

Οι στόχοι της έχουν εγκριθεί από την πρωτοβουλία Science Based Targets που ιδρύθηκε γα να βοηθάει εταιρείες στην υλοποίηση κλιματικών στόχων.

Πηγή Climate Action, 2 Αυγούστου 2018

Περισσότερα εδώ

6

Το Βασιλικό Κολλέγιο Γενικής Ιατρικής της Αγγλίας Royal College of GPs που έχει μέλη του 52.000 ιατρούς, ανακοίνωσε ότι θα αποεπενδύσει από εταιρείες ορυκτών καυσίμων.

Πηγή Climate Action, 1 Αυγούστου 2018

Περισσότερα εδώ

7

Η γνωστή εταιρεία οδικής βοήθειας (και όχι μόνο) A.A. (Automobile Association) προσφέρθηκε να εγκαταστήσει 4.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα 4.000 ξενοδοχεία της Μεγάλης Βρετανίας τα οποία έχει στον κατάλογο αξιολόγησης της.

 

Πηγή Climate Action, 2 Αυγούστου 2018

Περισσότερα εδώ