6 καλοκαιρινές προτάσεις για τα παιδιά σας.

04 08 2018 | 17:41

Παρόλο που τα παιδιά σας μπορεί να είναι ενθουσιασμένα που τελείωσαν το σχολείο για το καλοκαίρι, εσείς πρέπει να βεβαιωθείτε ότι περνούν πραγματικά δημιουργικά και ωφέλιμα τον πολύ ελεύθερο χρόνο που έχουν στα χέρια τους.

Όταν δεν είστε κολλημένοι στο γραφείο αυτό το καλοκαίρι, δοκιμάστε αυτές τις περιβαλλοντικές συμβουλές για γονείς, για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να συνδεθούν με τη φύση, να μάθουν την αξία της και να μάθουν την σημασία διαφύλαξης της ίδιας και των πόρων της.

Αρχικά βγείτε από το σπίτι!

Πολλά παιδιά περνούν πολλές ώρες κάθε μέρα σε ψηφιακές συσκευές.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ορίσετε χρονικά όρια στο πόση ώρα θα σπαταλούν μπροστά από μια οθόνη, και να ενθαρρύνετε τα παιδιά να βγουν σε εξωτερικούς χώρους, πρότείνοντας ενδιαφέρουσες εναλλακτικές.

Η πρόσκληση φίλων και οι υπαίθριες δραστηριότητες διασκέδασης μπορεί να τα βοηθήσει να έρθουν πιο κοντά με τη φύση και να αναπτύξουν και άλλες πλευρές τους, πέραν της ψηφιακής δεξιότητας.

Πηγαίνετε σε αγροκτήματα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απολαύσετε την ύπαιθρο είναι η συγκομιδή και η κατανάλωση εποχιακών τροφίμων. Πλέον κάποια αγροκτήματα διατίθενται για κάποιες ώρες της ημέρας για "επισκέψεις εργασίας" για να γνωρίσουν οι μικροί μας φίλοι τα φρούτα και τα λαχανικά, και να έρθουν πιο κοντά με αυτά, αφού θα τα έχουν μαζέψει οι ίδιοι.

Εξερευνήστε την ύπαιθρο

Το παιχνίδι της εξερεύνησης που έκαναν οι προηγούμενες γενιές, φαίνεται να έχει χαθεί σήμερα. Τα παιδιά δαπανούν σήμερα λιγότερο χρόνο σε εξορμήσεις, ποδηλασία κλπ από ποτέ. Μία ωραία λύση για να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στη φύση είναι να οργανώσετε ένα παιχνίδι εξερεύνησης στο δάσος, ή ακόμα και ένα απλό πικνικ.

Απολαύστε την παρατήρηση της φύσης

Βασισμένοι στο ότι τα παιδιά θέλουν να μαθαίνουν διαρκώς νέα πράγματα για τον κόσμο γύρω τους, μπορείτε να μελετήσετε ένα οποιοδήποτε θέμα, και ύστερα να το παρατηρήσετε και από κοντά. Ένα φυτολόγιο είναι μια καλή λύση, ή ακόμα και η αναγνώριση κάποιων εντόμων και πουλιών.

Διοργανώστε μια εκδρομή

Αν έχετε βρει το κατάλληλο περιβάλλον προς εξερεύνηση, παιχνίδι και δημιουργία, γιατί δεν δοκιμάζετε να διανυκτερεύσετε με τα παιδιά σας σε ένα κατάλυμα ώστε να έχετε και την επόμενη μέρα εκεί; Σίγουρα αυτή η εμπειρία θα είναι πιο ξεκούραστη και χαλαρωτική από μια ημερήσια εκδρομή για όλους. Ακόμη καλύτερα σε σκηνή. Θα ενθουσιαστούν.

Επισκεφθείτε ένα κατάστημα second hand

Με αυτή την επίσκεψη θα εξοικονομήσετε χρήματα και παράλληλα θα διδάξετε στα παιδιά σας την αξία της επαναχρησιμοποίησης και όχι της απόρριψης ενός αντικειμένου που δεν χρειάζονται πια.

 

Σίγουρα μπορείτε να σκεφθείτε πολλές δημιουργικές λύσεις.

Να είστε σίγουρες/οι, πως όλες είναι καλύτερες από την τηλεόραση ή το τάμπλετ..... αρκεί να μπορείτε να πείσετε κατ' αρχήν τον εαυτό σας να σηκωθεί από τον καναπέ.

Κρίνοντας και από τον εαυτό μου, αυτό ίσως είναι και το πιο δύσκολο σε αυτήν την άσκηση....

Καλή δύναμη και καλή διασκέδαση στη φύση

 

30 Ιουλίου 2018

Της Sarah Lozanova

Πηγή: Earth911

Περισσότερα: