9th Smart Cities Conference- Πέμπτη 11 Μαρτίου, 2021 | Live Online & Interactive

02 03 2021 | 08:56

Innovations and Technologies that build Smart Cities

Οι «έξυπνες» πόλεις είναι σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. Η πανδημία του Covid -19 κατέδειξε το πόσο σημαντική είναι η αναπροσαρμογή της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

Η τεράστια πρόοδος στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) έδειξε την περίοδο της πανδημίας που διανύουμε, το πώς η τεχνολογία μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς τις σύγχρονες πόλεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους μέσα σε αυτές. Οι εφαρμογές που έχουμε δει αποτελούν την αρχή για ένα μέλλον που σίγουρα θα είναι συναρπαστικό για όλους προκειμένου η Ελλάδα να συγκλίνει με το μέσο όρο της Ε.Ε στις ψηφιακές υπηρεσίες, έως το 2025.

Στην αβέβαιη μετα-Covid εποχή, οι δαπάνες για τεχνολογίες στις έξυπνες πόλεις αναμένεται να φθάσουν τα 327 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, από 96 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, σύμφωνα με νέα πρόβλεψη της Frost & Sullivan. Η τεχνητή νοημοσύνη και οι λύσεις βάσει δεδομένων αναμένεται να έχουν μεγάλη ζήτηση, με αυξανόμενες ευκαιρίες για αναλυτικά στοιχεία πλήθους, ανοιχτούς πίνακες δεδομένων και υπηρεσίες ψηφιακής πόλης.

Καλές έξυπνες πρακτικές & λύσεις που άλλαξαν ή και θα αλλάξουν την καθημερινότητα των κατοίκων, την προσβασιμότητα τους στις υπηρεσίες και θα βελτιώσουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο θα παρουσιάσει & συζητήσει το 9th Smart Cities Conference 2021, που για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και για την απρόσκοπτη & αθρόα δυνατότητα συμμετοχής  των ενδιαφερομένων από όλη την χώρα  θα προβληθεί διαδικτυακά.

Το Virtual Smart Cities Conference 2021 έχει στόχο να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις, να μεταφέρει τεχνογνωσία από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες και διεθνείς ομιλητές και να συζητήσει για τις προκλήσεις των καιρών, τις λύσεις για καλύτερη και πιο ασφαλή ζωή στις πόλεις, οικονομική ανάπτυξη και αειφορία, προκειμένου να επιτευχθεί η Έξυπνη Αστική Ανάπτυξη.

δ

                                                          

Δωρεάν Συμμετοχή

H συμμετοχή είναι ελεύθερη για Στελέχη Δήμων, Περιφερειών και Υπουργείων.
Για την παρακολούθηση απαιτείται προεγγραφή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΘΕΣΗ

Το συνέδριο

Το  Smart Cities Conference 2021 πρόκειται να αποτελέσει για ένατη συνεχή χρονιά το σημείο συνάντησης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ερευνητικών κέντρων και των επιχειρήσεων, για να:

  • παρουσιάσουν, γνωρίσουν και συζητήσουν, τις τεχνολογικές εξελίξεις, επιχειρηματικά μοντέλα και καλές πρακτικές,
  • δικτυωθούν και αντλήσουν πληροφόρηση και έμπνευση για τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και αποτελεσματική διαχείριση των δημόσιων υπηρεσιών και υποδομών,
  • πετύχουν την έξυπνη αστική ανάπτυξη των πόλεων,
  • κάνουν πραγματικότητα το όραμα του “Smart City” στην χώρα μας.ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Οι ομιλητές

Καταξιωμένοι Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, προσωπικότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξειδικευμένοι επιστήμονες, συζητούν τις προκλήσεις και τις λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία για καλύτερη και ασφαλή ζωή στις πόλεις, οικονομική ανάπτυξη και αειφορία.

Στόχος των ομιλητών θα είναι να:

  • μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τα επιτεύγματά τους καθώς και τις εμπειρίες τους,
  • διερευνήσουν με τους συμμετέχοντες τις αντιλήψεις και τις ιδέες τους για το τι κάνει μια πόλη ‘’έξυπνη και βιώσιμη’’.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

 

 

 

 

2 Μαρτίου 2021