ΥΠΕΝ: Το roadmap του νομοσχεδίου μετά το τέλος της διαβούλευσης – Τέλος Νοεμβρίου η ψήφισή του – Οι τροποποιήσεις.

Η ολιγοήμερη διαβούλευση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την απελευθέρωση των αγορών ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ και τη στήριξη των ΑΠΕ έλαβε τέλος το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Ο προγραμματισμός της ηγεσίας του ΥΠΕΝ για την πορεία του νομοσχεδίου, περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, την αξιολόγηση των παρατηρήσεων που κατατέθηκαν στη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης καθώς και η ενσωμάτωση ορισμένων εξ αυτών επί άρθρων του προτεινόμενου θεσμικού πλαισίου.

Πάντως, όπως αναφέρουν πηγές του energypress, τα άρθρα που αφορούν στη ΔΕΗ και συγκεκριμένα τις εργασιακές αλλαγές, τις προσλήψεις, τις προμήθειας και την εταιρική διακυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Έτσι, το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, μεθαύριο Παρασκευή ώστε από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου να εισαχθεί στις αρμόδιες επιτροπές προς συζήτηση. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα του μήνα θα πάει στην ολομέλεια προς ψήφιση. Παράγοντες του ΥΠΕΝ, εκτιμούν ότι στις 27 με 28 Νοεμβρίου το κείμενο των άρθρων και διατάξεων θα έχει ψηφιστεί.

 

 

13 Νοεμβρίου 2019

energypress