Τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ενεργειακές Κοινότητες: Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

12 03 2023 | 08:36ΕΥΔΙΤΗ

Με αφορμή το επίκαιρο θέμα του θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων η εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ – Ενεργειακός και Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός ΕΠΕ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργανώνουν σχετική εκδήλωση την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ενεργειακές Κοινότητες, καθώς και η διεξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και λύσεων των προβλημάτων μέσω της συζήτησης.

Στην ημερίδα έχουν κληθεί να μιλήσουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και εκπρόσωποι φορέων που υποστηρίζουν τον θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο του έργου EU-NETS - European Training For Energy Community Managers το οποίο έχει στόχο την ανάπτυξη ενός νέου οδηγού κατάρτισης για τους διαχειριστές και τους επαγγελματίες, οι οποίοι θα εργαστούν για την δημιουργία, την κατάρτιση και την διαχείριση των Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο του έργου έχει γίνει καταγραφή καθώς και μία συγκριτική απεικόνιση της νομοθεσίας στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία και συνοπτικά στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Στο πλαίσιο του έργου έχει επίσης πραγματοποιηθεί μια χαρτογράφηση των υφιστάμενων Ενεργειακών Κοινοτήτων στις τρεις χώρες.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί δια ζώσης και θα υπάρχει η επιλογή παρακολούθησης μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://us06web.zoom.us/j/88136236122.