Θεμέλιος εκθεσιακός λίθος για την Κυκλική Οικονομία η FORWARD GREEN EXPO!

20 06 2023 | 13:46Forward Green Expo

 

Σε «καταπράσινα» εκθεσιακά περίπτερα ολοκληρώθηκε η επιτυχημένη πρώτη του εκθεσιακού και συνεδριακού γεγονότος της HELEXPO για την Κυκλική Οικονομία, Forward Green, η οποία πραγματοποιήθηκε 8 -10 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Το έντονο ενδιαφέρον της σύγχρονης πραγματικότητας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, το πράσινο περιβάλλον και την αξιοποίηση των σύγχρονων μορφών ενέργειας στο χώρο της βιομηχανίας, της εμπορίας και των υπηρεσιών, φάνηκε από τη δυναμική συμμετοχή στην FG Expo, κορυφαίων εταιριών και στρατηγικής σημασίας φορέων, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Η έκθεση φιλοξένησε συνολικά 138 εκθέτες, 107 άμεσους από Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία και Ελβετία και 31 έμμεσους από Βουλγαρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ιρλανδία Ιταλία, Κίνα, Πορτογαλία και Φινλανδία. Παράλληλα, υποδέχτηκε Έλληνες και ξένους εμπορικούς επισκέπτες από Βουλγαρία, Γερμανία, Νότια Κορέα, Ρουμανία, Κύπρο, Πορτογαλία και Πολωνία.

Με μια πλειάδα εκδηλώσεων, συνδιοργανώσεων και δράσεων, η Forward Green, έθεσε τα θεμέλια μιας πολλά υποσχόμενης διοργάνωσης που στόχο έχει να συμβάλλει στην εφαρμογή μιας νέας επιχειρηματικής αντίληψης για τη χώρα, βασισμένη στην πράσινη ανάπτυξη, την αξιοποίηση των φυσικών πόρων και εν γένει, τις πολιτικές και τις πρακτικές που εμπεριέχουν οι αρχές της κυκλικής οικονομίας.

 

FORUM

 

Το άκρως ενδιαφέρον Forum με τίτλο, «Το παρόν και το μέλλον της Κυκλικής Οικονομίας» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης, σε έναν εντυπωσιακό και ρεαλιστικά φυσικό χώρο, συνέβαλε στη δημιουργία ενός δυνατού πυρήνα ανάπτυξης σε αυτό τον τομέα. Κορυφαίοι ομιλητές, εκπρόσωποι ελληνικών και ξένων εταιριών και φορέων, με φυσική αλλά και υβριδική συμμετοχή, ανάδειξαν μέσα από 20 σημαντικά θεματικά πάνελ, στρατηγικές και απόψεις μέγιστης σημασίας για τη μετάβαση του επιχειρείν στη χώρα μας μέσα από τον «κυκλικό σχεδιασμό».

Το Forum οργανώθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Improvetech, το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο και την Ελληνογερμανική Συνέλευση, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Χορηγός του Forum ήταν η MOTOR OIL, Χορηγός Πράσινης Διακόσμησης, τα Φυτώρια Βασιλειάδης και Υποστηρικτές, το ΕΒΕΑ και ο ΕΟΤ.

 

 

ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ 

 

Η Βουλγαρία, ως τιμώμενη χώρα στην FG Expo, έδωσε ηχηρό παρόν με μια αντιπροσωπευτική εκθεσιακή συμμετοχή 32 επιχειρήσεων και την αξιόλογη παρουσία εκπροσώπων της στα πάνελ του φόρουμ, αναδεικνύοντας τη δυναμική της σε θέματα κυκλικής οικονομίας και παρουσιάζοντας το knowhow και τις επιτυχημένες πρακτικές της. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών επιχειρήσεων δημιουργώντας την απαραίτητη δικτύωση για μελλοντικές συνεργασίες.

HOSTED BUYERS PROGRAM

 

Οι 270 επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) που οργανώθηκαν από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ) σε συνεργασία με την HELEXPO, έφεραν σε επαφή εκπρόσωπους από 54 ελληνικές εταιρίες με 43 ξένους εμπορικούς επισκέπτες, οι οποίοι προσκλήθηκαν σε ένα άρτια δομημένο hosted buyers program της FG -Expo, ως δυνητικοί συνεργάτες ή και αγοραστές ελληνικών προϊόντων και τεχνολογιών.

OPEN STAGE

 

Ο ανοιχτός χώρος παρουσιάσεων OPEN STAGE στο περίπτερο 15, έδωσε βήμα σε μεγάλο αριθμό εκθετών να παρουσιάσουν το εταιρικό τους προφίλ και τις καινοτομίες τους σε σχέση με τα ανακυκλωμένα προϊόντα, τις εφαρμοσμένες πράσινες ενέργειες, αλλά και τις επιτυχημένες πρακτικές τους. Οι 19 παρουσιάσεις προσέλκυσαν το ενδιαφέρον άμεσων επισκεπτών, όπως και πολλών διαδικτυακών που τις παρακολουθήσαν από live streaming μετάδοση.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 

 

Το 2o Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης «Thess Clean-Thess Green» που πραγματοποιήθηκε φέτος στο πλαίσιο της έκθεσης 7-10 Ιουνίου στο Περ. 16, με την οργανωτική υποστήριξη της HELEXPO, παρουσίασε μια σειρά δράσεων και ενημερωτικών εκδηλώσεων για τους μαθητές των σχολείων, οι οποίοι ξεπέρασαν τους 1000 συμμετέχοντες.

CIRCULART 

 

H εικαστική πρόταση της Forward Green, CIRCULART στο Περίπτερο 15, παρουσίασε έργα από ανακυκλώσιμα υλικά μέσα από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες πέντε πολύ σημαντικών καλλιτεχνών της νεότερης γενιάς.

Οργανώθηκε με τη συνεργασία της Gallery Lola Nikolaou και την καλλιτεχνική επιμέλεια του κ. Παντελή Τσάτση, Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Art-Thessaloniki International Fair.

 

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

 

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα, «Οι νέοι ζωγραφίζουν το μέλλον» - πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης - ανέδειξε 61 έργα, τα οποία είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά οι επισκέπτες της Forward Green. Την οργανωτική ευθύνη είχε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και την υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO.

 

Ευχαριστούμε θερμά, τους εκθέτες, τους επισκέπτες, τους συνεργάτες, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές που συνέβαλαν με την παρουσία και τη συμβολή τους στην επιτυχία αυτού το εγχειρήματος της ΔΕΘ-HELEXPO για την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομ