Τα πάντα

Ποιος από εμάς δεν θα έκανε τα πάντα για τα παιδιά του ή την παρέα του;

Για την ομάδα του, το κατοικίδιό του ή λίγες όμορφες καλοκαιρινές στιγμές;

Κάποιες φορές όμως μένουμε κολλημένοι στον προσωπικό μας μικρόκοσμο. Δίνοντας όλη την προσοχή στον κύκλο μας και σε αυτά που μας επηρεάζουν άμεσα, χάνοντας τη μεγάλη εικόνα.

Σκοπός της νέας επικοινωνίας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης είναι να μας υπενθυμίσει πως όλα αυτά που αγαπάμε έχουν ένα κοινό παρονομαστή, τον πλανήτη, και να μας παρακινήσει να αναλάβουμε ουσιαστική δράση, με μικρές πράξεις μεγάλης αξίας, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Μέσα από παραδείγματα καλών πρακτικών, συμβουλές και στατιστικά στοιχεία, η καμπάνια παρακινεί για την μείωση της σπατάλης νερού και φαγητού, την εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, την οικολογική μετακίνηση, την συνειδητή κατανάλωση και την προστασία των ακτών και των θαλασσών. Πράγματα που μπορούμε όλοι να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας και να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας με μικρά ατομικά βήματα.

Έμπνευση για την καμπάνια, που υλοποιείται σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία CREAM, ήταν η έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ΕΕΠΦ από τη METRON ANALYSIS, από την οποία προκύπτει πως οι Έλληνες πολίτες αναζητούν περισσότερη πληροφόρηση για την κλιματική αλλαγή, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο  ουσιαστική περιβαλλοντική αντίληψη. Επίσης, έρευνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναδεικνύουν ότι οι πολίτες είναι ως επί το πλείστον ενημερωμένοι για τις αιτίες και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των γνώσεών τους σχετικά με τις λύσεις.

 

Την εταιρική αυτή επικοινωνία της η ΕΕΠΦ υπογράφει με νέα ταυτότητα, το στίγμα της για μια πολυετή ιστορική διαδρομή που συναντά τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Σχετικά με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) είναι η πρώτη εθνική περιβαλλοντική ΜΚΟ με αδιάκοπη δράση πανελλαδικά από το 1951 για την προστασία της φύσης. Είναι ο εθνικός χειριστής των 5 διεθνών προγραμμάτων του FEE. Η δραστηριότητά της περιλαμβάνει περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, έργα και προγράμματα διατήρησης της φύσης, περιβαλλοντική εκπαίδευση με τρία διεθνή δίκτυα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, αειφορική διαχείριση στον τουρισμό με τα προγράμματα «Γαλάζια Σημαία» και «Green Key» και ευαισθητοποίηση του κοινού.

d