Σύντομα η έκδοση της απόφασης για την εγκατάσταση των μικρών ανεμογεννητριών - Τι απαντάει ο Θωμάς σε ερώτηση στη Βουλή.

06 02 2020 | 07:58

Στο «ενεργειακό παιχνίδι» αναμένεται να μπουν σύντομα οι μικρές ανεμογεννήτριες με την σχετική Υπουργική απόφαση που θα ρυθμίζει θέματα εγκατάστασης να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του ΥΠΕΝ για το επόμενο διάστημα.

Σε απάντηση του στη Βουλή με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς αποκάλυψε ότι το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η απόφαση για την εγκατάσταση των Μικρών Ανεμογεννητριών.  

Στην εν λόγω απόφαση θα προβλέπεται ότι η εγκατάσταση των Μικρών Ανεμογεννητριών θα γίνεται:

  • σε γήπεδα εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων, εκτός ορίων οικισμών με πληθυσμό μικρότερο των 2000 κατοίκων ή οικισμών προ του 1923, και σε δασικές εκτάσεις, σύμφωνα με τα άρθρα 45 και 58 του ν.998/79,
  • εντός οργανωμένων υποδοχέων βιομηχανικής δραστηριότητας και,
  • σε λιμένες

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Υφυπουργού, θα ζητηθεί συμπληρωματική γνώμη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τον καθορισμό της ανώτατης ή/και κατώτατης επιτρεπόμενης τιμής προσφοράς για την ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών της κατηγορίας των αιολικών σταθμών ισχύος μικρότερης από 60 kW, προκειμένου να συμπεριληφθούν στη σχετική Υπουργική Απόφαση.

Η ερώτηση προς το Υπουργείο είναι διαθέσιμη εδώ και η απάντηση του Υφυπουργού εδώ.  

 

 

 

5 Φεβρουαρίου 2020

energypress