Συνεργασία της Protergia με τη γερμανική emsys για τον πρώτο εικονικό σταθμό ΑΠΕ στην Ελλάδα

05 11 2022 | 09:06

Η Protergia και η γερμανική emsys προχώρησαν σε συμφωνία για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης του εικονικού σταθμού ΑΠΕ που σχεδιάζει η ελληνική εταιρεία, ο οποίος θα συνδυάζει διαφορετικά φωτοβολταϊκά και αιολικά σε μια ενιαία μονάδα και είναι ο πρώτος αυτού του είδους στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση έγινε αρχικά στο συνέδριο Renewable & Energy Forum του energypress, όπου μίλησε ο Χρήστος Νάκος, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Διαχείρισης Ενέργειας από Μονάδες ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ της Protergia και ο Ulrich Kaltenbach, διευθυντής διεθνών πωλήσεων της emsys.

 

Η emsys παρέχει λογισμικό για την πρόβλεψη παραγωγής των μονάδων αυτών με στόχο την ευέλικτη λειτουργία τους και την κοινή εκπροσώπησή τους στην αγορά ενόψει και της πλήρους συμμετοχής των ΑΠΕ στην αγορά εξισορρόπησης που αναμένεται.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Χρήστος Νάκος, "οι ΑΠΕ αναπτύσσονται στην Ελλάδα και η Protergia είναι ηγετικός παίκτης. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε αυτή την ανεπτυγμένη λύση για το χαρτοφυλάκιό μας ώστε να προσφέρουμε υπηρεσίες εκπροσώπησης σε μονάδες ΑΠΕ".

Από την πλευρά της emsys, ο διευθυντής Ματίας Λανγκ δήλωσε ότι "μαζί με την Protergia και άλλους εταίρους εξασφαλίζουμε μια αποδοτική ενσωμάτωση πράσινων αιολικών και φωτοβολταϊκών μονάδων στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού".

Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο στηρίζεται από το γερμανικό υπουργείο ενέργειας στα πλαίσια του προγράμματος λύσεων ΑΠΕ που εφαρμόζει. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι πριν την παρουσίαση (της λύσης και της συνεργασίας) στο Renewable & Energy Forum, υπήρξαν χαιρετισμοί από τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα και από εκπρόσωπο της Γερμανικής ΡΑΕ.

 

1