Συγκλίσεις: Το Convergences Greece Forum με το World Ηuman Forum και το UN SDSN Greece στις 1 - 2 Απριλίου 2019

26 02 2019 | 07:29


Σε έναν κόσμο αντεγκλήσεων το Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα (UN SDSN Greece), επιλέγει τις συγκλίσεις! 

H νέα συνεργασία ανακοινώθηκε επισήμως την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019  με το World Ηuman Forum και το Convergences Forum που έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας με σκοπό να δημιουργήσει συγκλίσεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

Την ανακοίνωση και την παρουσίαση του Convergences Greece Forum πραγματοποίησαν η συν-ιδρύτρια του World Human Forum, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη και ο συν- πρόεδρος του UN SDSN Greece, Ανδρέας Παπανδρέου.

Η συνεργασία του UN SDSN Greece με το Convergences Greece Forum απορρέει από την “εγγύτητα” των Παγκόσμιων Στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών που υπηρετεί, συμβάλλοντας στην ανεύρεση λύσεων και βοηθώντας στην επίτευξη της Ατζέντα 2030, μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σκοπός αυτής της σημαντικής συνεργασίας είναι η ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων και ερευνητικών δεδομένων με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, μέσα από την διεύρυνση του δικτύου συνεργασιών και τη συστράτευση όλων των κοινωνικών δυνάμεων.

Το Convergences Greece Forum / Συγκλίσεις θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 1 & 2 Απριλίου εστιάζει στον Στόχο 11 Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες». 

Τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Συνδιοργανώνεται από το διεθνές Convergences Forum και το World Human Forum σε συνεργασία με το  UN Sustainable Development Solutions Network Greece

Διαβάστε τι γράφουν για τη συνεργασία ακολουθώντας τον σύνδεσμο:
http://www.kathimerini.gr/1011502/article/epikairothta/ellada/systrateysh-gia-ena-kalytero-ayrio

Δείτε τι δήλωσαν αμέσως μετά την συνέντευξη τύπου ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=GF_WgGljGjs&fbclid=IwAR2f3matohUCTlz5HaSBxOL8CazEr9q8mrdo0eEWidYKYOJbK9nPOOo0qq8

Μάθετε περισσότερα για το τους ομιλητές ακολουθώντας τον σύνδεσμο
http://unsdsn.gr/un-sdsn-announces-partnership-with-convergences-gr

Μάθετε αναλυτικά για το Convergences Greece Forum ακολουθώντας τον σύνδεσμο: http://convergences.gr/

25 Φεβρουαρίου 2019

Πηγή: UNSDSN