Στάσσης: Και αιολικά από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες εκτός από τα φωτοβολταϊκά – Projects 100 MW σε Ροδόπη και Βόρεια Ελλάδα.

Σταθερή είναι η πορεία της ΔΕΗ στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της σε «πράσινη» εταιρεία, όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της Γιώργος Στάσσης.

Στο μεγάλο χαρτοφυλάκιο των 6 GW αδειοδοτημένων ή υπό ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο φωτοβολταϊκά πάρκα και μόνον οι λιγνιτικές περιοχές. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, στην παρουσίαση, πρόσφατα, των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων στους αναλυτές, μίλησε μεταξύ άλλων και για την άμεση ανάπτυξη αιολικών πάρκων 100 MW.

Τα έργα θα τρέξει η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» και σύμφωνα με πληροφορίες τα συγκεκριμένα projects βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα με την πλειονότητα τους στη Ροδόπη. Τα αιολικά είναι σε φάση αδειοδοτικής ωρίμανσης και οι εκτιμήσεις θέλουν να είναι έτοιμα προς κατασκευή εντός του επόμενου έτους, το 2021.

Οι ίδιες πηγές θέλουν την εταιρία προσώρας να τρέχει μόνη της τα συγκεκριμένα πάρκα, στο πλαίσιο της οργανικής της ανάπτυξης, αλλά δεν αποκλείει και τη σύναψη συμμαχιών εφόσον αυτές στην πορεία προκύψουν.

Άλλωστε, η διοίκηση της ΔΕΗ πολλές φορές έχει κάνει γνωστό ότι η εταιρία συζητάει και με άλλες επιχειρήσεις του κλάδου για την ανάπτυξη και διείσδυση στις ΑΠΕ.

Πάντως, προτεραιότητα για τη ΔΕΗ και τη θυγατρική της είναι η ανάπτυξη των μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων στις λιγνιτικές περιοχές. Και συγκεκριμένα το mega project των 230 MW στην Πτολεμαϊδα κι εκείνο των 50 MW στη Μεγαλόπολη.

Ως προς το τελευταίο έργο η ΔΕΗ ΑΝ έχει δημοσιεύσει τους όρους του διαγωνισμού για την κατασκευή και αναμένει προσφορές μέχρι τον Οκτώβριο.

 

 

8 Σεπτεμβρίου 2020

energypress