Σε εκδήλωση στη Βαρσοβία για την ενεργειακή ασφάλεια η Α. Σδούκου – Συμμετοχή της Επιτρόπου Ενέργειας και Ευρωπαίων υπουργών

Σε εκδήλωση στη Βαρσοβία, την οποία διοργανώνει το πολωνικό υπουργείο Κλίματος και Περιβάλλοντος, θα βρεθεί σήμερα η Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου. Αντικείμενο του συνεδρίου είναι η θωράκιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης κατά τους χειμερινούς μήνες, μέσα στο ασταθές ενεργειακό «τοπίο» το οποίο έχει πλέον διαμορφωθεί. 

Το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσει επίσης η Επίτροπος Ενέργειας Kadri Simson, καθώς και η Αναπληρώτρια Εκτελεστική Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), Mary Burce Warlick. Η κ. Σδούκου θα συμμετάσχει μαζί με την Ευρωπαία Επίτροπο και το στέλεχος του ΙΕΑ σε πάνελ με θέμα την ετοιμότητα της Ευρώπης, ενόψει του επερχόμενου χειμώνα. 

Στο ίδιο πάνελ θα συμμετάσχει η Υπουργός Κλίματος της Πολωνίας, Anna Moskwa, και ο Υπουργός Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης της Ουκρανίας, Yaroslav Demchenkov. Οι ομιλητές θα αναφερθούν στις σημαντικές οικονομικές και ενεργειακές προκλήσεις που απειλούν την ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης με ηλεκτρική ενέργεια, αέριο και πετρέλαιο, ενόψει του επερχόμενου χειμώνα. 

Αντικείμενο του δεύτερου πάνελ της εκδήλωσης είναι οι κρίσιμες ενεργειακές υποδομές που θα αναπτυχθούν την περίοδο 2023-2025 για τη διακίνηση των ενεργειακών προϊόντων. Σε αυτό θα πάρουν μέρος υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Λιθουανία, τη Δανία και τη Μεγάλη Βρετανία. 

 

 

 

σ