Sassoli: Βέτο από το Ευρωκοινοβούλιο σε προϋπολογισμό που δεν στηρίζει το Green Deal.

25 02 2020 | 18:28

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα απορρίψει κάθε προϋπολογισμό που δεν θα στηρίζει επαρκώς την χρηματοδότηση της Πράσινης Συμφωνίας (Green Deal), καθώς και άλλες ρυθμίσεις που κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση.

Ειδικότερα, τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου David Sassoli σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΕΕ, αναφέροντας πως το κοινοβούλιο δεν σκοπεύει να κάνει αποδεκτή την οποιαδήποτε συμφωνία για τον προϋπολογισμό 2021-2027, και ο οποίος θα είναι ο πρώτος μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Απευθυνόμενος στους ηγέτες των κρατών μελών υπογράμμισε πως το κοινοβούλιο είναι προετοιμασμένο να ασκήσει «βέτο», απορρίπτοντας την πρόταση που θα έρθει, καθώς επίσης, ανάλογη στάση θα κρατήσει και ενόψει παρόμοιων ζητημάτων και προκλήσεων που θα θέτουν εν αμφιβόλω τις προτεραιότητες του Green Deal.

«Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι η κλιματική αλλαγή. Η πράσινη συμφωνία προσφέρει ένα φιλόδοξο πλάνο για την Ευρώπη ώστε να γίνει η πρώτη ουδέτερη σε άνθρακα ήπειρος μέχρι το 2050», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, ακόμη, πως χρειαζόμαστε τους πόρους για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και να υποστηρίξουμε τις χώρες, τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους κατά την διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης.

Τέλος, ανέφερε πως η Ευρώπη χρειάζεται να επενδύσει στην έρευνα, ώστε να διασφαλίσει την θέση της στη πρώτη γραμμή και να μην βασίζεται στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών.  

 

 

 

24 Φεβρουαρίου 2020

energypress