Ποιοι από τους επενδυτές ΑΠΕ διαγράφονται από το μητρώο αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΡΑΕ

14 03 2019 | 09:06

Σε συνέχεια της ανάρτησης του πίνακα με τους παραγωγούς ΑΠΕ από την ΔΑΠΕΕΠ που δεν είχαν καταβάλει εμπρόθεσμα το ετήσιο τέλος ΑΠΕ, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δημοσιεύει τον πίνακα με τις άδειες παραγωγής που διαγράφονται από το μητρώο αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που τηρεί.

Επιπλέον, από τον πίνακα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΑΠΕΕΠ διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν δύο περιπτώσεις έργων που βρίσκονται σε λειτουργία, για τα οποία η ισχύς που αναφέρεται στην άδεια παραγωγής είναι μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στην άδεια λειτουργίας τους, ενώ δεν έχει καταβληθεί το τέλος διατήρησης που αναλογεί στο τμήμα της ισχύος για το οποίο δεν έχει εκδοθεί άδεια λειτουργίας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Αρχής, οι άδειες αυτές παύουν αυτοδικαίως κατά το μέρος της ισχύος που δεν αναγράφεται στην άδεια λειτουργίας τους και για το οποίο δεν έχει καταβληθεί τέλος και οι κάτοχοι τους θα κληθούν από τη ΡΑΕ να υποβάλλουν αίτηση τροποποίησης ή βεβαίωσης για την μεταβολή στοιχείων άδειας παραγωγής τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3468/2006 και του Κανονισμού Αδειών.

Ακόμη διαπιστώθηκε ότι: α) εικοσιπέντε (25) άδειες παραγωγής έχουν ήδη ανακληθεί, β) τέσσερις (4) άδειες παραγωγής έχουν λήξει καθώς δεν υπέβαλαν αίτηση για παράταση και γ) μία (1) άδεια παραγωγής έχει μειώσει την ισχύ της στην ισχύ που αναγράφεται στη άδεια λειτουργίας.

 

 

 

 

13 Μαρτίου 2019

energypress