Για το Μάιο του 2021 πάει η ηλεκτρονική δημοπρασία της ΡΑΕ για τα μη ώριμα έργα ΑΠΕ

Για την προετοιμασία του διαγωνισμού για τα μη ώριμα έργα ΑΠΕ δουλεύει η ΡΑΕ, έχοντας καταλήξει στο βασικό περίγραμμα του προσανατολισμού της.

Η ΡΑΕ προσανατολίζεται να βγάλει τη σχετική προκήρυξη τον ερχόμενο Οκτώβριο, ώστε μετά από 6 με 12 μήνες (κατ’ εκτίμηση το Νοέμβριο του 2020) να υποβληθούν οι αιτήσεις.

Στο μεσοδιάστημα, θα διενεργούνται μετρήσεις αιολικού δυναμικού.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων αναμένεται ότι θα διαρκέσει περίπου 2 με 6 μήνες, με τη ΡΑΕ να εκτιμά ότι περίπου τον Απρίλιο του 2021 θα είναι σε θέση να εκδώσει τα προσωρινά αποτελέσματα και μετά από μισό μήνα να έχει ολοκληρώσει την εξέταση τυχόν ενστάσεων και να εκδώσει τα οριστικά αποτελέσματα.

Εν όψει της διενέργειας της ηλεκτρονικής δημοπρασίας, θα προηγηθεί τον επόμενο μισό μήνα η διενέργεια εικονικών δημοπρασιών, έτσι ώστε γύρω στο Μάιο του 2021 να μπορεί να διενεργηθεί η ηλεκτρονική δημοπρασία.

Εντός διμήνου από τότε, και συγκεκριμένα μέχρι τον Ιούλιο του 2021, η ΡΑΕ υπολογίζει να χορηγηθούν οι άδειες παραγωγής στους επιλεγέντες και να δοθεί τιμή αναφοράς.

Με το χρόνο που απαιτείται για τη χορήγηση των αδειών λειτουργίας να εκτιμάται σε 5-8 χρόνια, το διάστημα αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ό,τι απαιτείται για την αδειοδότηση, την κατασκευή και τη σύνδεση του έργου.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό, βάσει του προσανατολισμού της ΡΑΕ, παρουσίασε ο  κ. Διονύσιου Παπαχρήστου, Δρ. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Επικεφαλής της Ομάδας Ανταγωνιστικών Διαδικασιών & Διευθυντή Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΡΑΕ στην εσπερίδα που διοργάνωσε η ΡΑΕ πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Infacome και Aquatherm, στο MEC Παιανίας.

 

 

 

21 Φεβρουαρίου 2019

Πηγή: energypress