Όταν η ΔΕΗ μας μάθαινε πώς να ψήνουμε το αρνάκι στο φούρνο με πατάτες..!

21 03 2020 | 08:00

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν η ΔΕΗ έκανε τα πρώτα της βήματα μας μετέφερε πρόσφατα μια από τις ενδιαφέρουσες αναδρομές της «Μηχανής του Χρόνου».

Η έξυπνη ενημερωτική καμπάνια που έτρεξε τότε η ΔΕΗ για να προωθήσει τη χρήση του ηλεκτρισμού για τις καθημερινές λειτουργίες του νοικοκυριού και όχι μόνο, που μας θύμισε η αναδρομή, προσφέρει μια ανάσα χαλαρότητας μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η καμπάνια ήταν πολυδιάστατη, περιλαμβάνοντας από αφίσες που έδειχναν πόσο απλό ήταν να χρησιμοποιήσει ακόμη και ένα παιδάκι τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές...

d

…μέχρι φωτογραφικό υλικό σε έντυπα τις εποχής που έδειχναν πως οι νοικοκυρές μπορούσαν πλέον με το πλυντήριο να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται με την σκάφη.

δ

Επίσης, η ΔΕΗ διοργάνωνε ενημερωτικές επιδείξεις, στις οποίες υπάλληλοι της ΔΕΗ παρουσίαζαν τις θαυμαστές δυνατότητες των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, όπως το ψυγείο, το πλυντήριο, ο βραστήρας κ.α. … 

δ

Ίσως το πιο ενδιαφέρον -και σίγουρα πιο χορταστικό- μέρος της καμπάνιας, όμως, ήταν οι επιδείξεις στις κουζίνες, όπου οι υπάλληλοι παράλληλα με την ενημέρωση, έψηναν και ένα αρνάκι με πατάτες στο φούρνο, το οποίο στη συνέχεια μπορούσαν να γευθούν όσοι τις παρακολουθούσαν! 

Δείτε αναλυτικά εδώ

 

 

 

17 Μαρτίου 2020

energypress