'Ωρα να λύσουμε τα προβλήματα μας!

27 06 2020 | 07:01

Ποια είναι η λύση για να σταματήσουμε να έχουμε βουνά από πλαστικά σκουπίδια στις πόλεις και τις θάλασσές μας; Αν απλά αντικαταστήσουμε το πλαστικό με άλλο υλικό μίας χρήσης, θα αλλάξει κάτι πραγματικά; Δυστυχώς όχι. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε λίγο καιρό θα φέρει το νομοσχέδιο για τα πλαστικά μίας χρήσης στη Βουλή, και έτσι στην επιστολή που στείλαμε στον κ. Χατζηδάκη τονίσαμε κάποια βασικά σημεία ώστε να δοθεί πραγματική λύση στο πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης. Είναι ευκαιρία για μία ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, με βάση τη μείωση και την επαναχρησιμοποίηση.

                                                                                     Δες εδώ

φ

Η πανδημία του COVID19 μας κάνει να ακούσουμε το μήνυμα που στέλνει η φύση. Η καταστροφή της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων και η αποδάσωση ευνοούν την εμφάνιση και εξάπλωση ζωονόσων. Η κύρια αιτία αποδάσωσης σήμερα είναι η βιομηχανική γεωργία και κτηνοτροφία. Είναι αυτό το διατροφικό μοντέλο που χρειαζόμαστε;
Δες εδώ >>

 

Η προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος δεν είναι “εχθρός” της ανάπτυξης. Πλέον ξέρουμε ότι η προστασία της βιοποικιλότητας σημαίνει και προστασία της υγείας μας, γι’ αυτό ήρθε η ώρα να συζητήσουμε μαζί και ουσιαστικά ως κοινωνία για μία διαφορετική οικονομία: ζωντανή, δίκαιη και ανθεκτική, που προστατεύει τον φυσικό πλούτο της χώρας μας.
Δες εδώ >>

 

Δεν δεχόμαστε χρήματα από κυβερνήσεις, εταιρείες ή οργανισμούς. Η δράση μας στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές πολιτών.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΣ

 

 

26 Ιουνίου 2020

GREENPEACE