Nestlé Ελλάς: Δέσμευση για Βιώσιμο Κύκλο Νερού

02 06 2022 | 18:26

Η Nestlé Ελλάς, την Τετάρτη 1η Ιουνίου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος , άνοιξε τις πόρτες του εργοστασίου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΚΟΡΠΗ, στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη βιωσιμότητα που αποτελεί κινητήρια δύναμη επιχειρηματικότητας και καινοτομίας για την εταιρία.

Με κεντρικό θέμα τον «Βιώσιμο Κύκλο Νερού», οι εκπρόσωποι της εταιρείας παρουσίασαν τη συστηματική δουλειά του εργοστασίου για την ορθή διαχείριση και προστασία των υδάτινων πόρων και του υδροφόρου ορίζοντα, αλλά και για τη βιώσιμη διατήρηση του ισοζυγίου νερού. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις της Nestlé Ελλάς στον τομέα της βιωσιμότητας, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της για μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, για πλήρως ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες έως το 2025 και για μείωση της χρήσης πρωτογενούς πλαστικού κατά 1/3 έως την ίδια χρονιά. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην γραμμή παραγωγής του εργοστασίου και να ενημερωθούν για τις μεθόδους άντλησης και εμφιάλωσης του φυσικού μεταλλικού νερού ΚΟΡΠΗ καθώς και για τη δουλειά που γίνεται στον τομέα της συσκευασίας του που αποτελείται από 50% ανακυκλωμένο πλαστικό.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για άμεση δράση και συνεργασία όλων των δυνάμεων στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής: «Το ζήτημα της προστασίας του πλανήτη και των φυσικών του πόρων είναι μεγάλο, πολυδιάστατο και επείγον. Δεν υπάρχει κανένα κράτος, καμία εταιρεία και κανένας φορέας που να μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την κλιματική αλλαγή. Στη Nestlé πιστεύουμε ότι έχουμε έναν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουμε, δεσμεύοντας πόρους, αξιοποιώντας τη δυναμική και την τεχνογνωσία μας και προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις τόσο μέσα από τον τρόπο λειτουργίας μας όσο και μέσα από το προϊοντικό μας χαρτοφυλάκιο. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι συνεχής και δομημένη διότι θέλουμε και τα αποτελέσματά της να είναι συγκεκριμένα και μετρήσιμα».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του εργοστασίου ΚΟΡΠΗ, Νίκος Θαλασσινός, παρουσίασε τις βιώσιμες πρακτικές που εφαρμόζονται στο εργοστάσιο για την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων και την αποφυγή απωλειών και σπατάλης νερού. Όπως επεσήμανε: «Στοχεύουμε στην αναγέννηση του κύκλου του νερού, δηλαδή στην επιστροφή στη φύση των ποσοτήτων νερού που απαιτεί το εργοστάσιο σε ετήσια βάση, με στόχο το 2025 να έχουμε πετύχει θετικό ισοζύγιο. Αυτό σημαίνει πρακτικά να επιστρέφουμε στη φύση μέσα από τις δράσεις μας, περισσότερο νερό από όσο αντλούμε ετησίως.» Αυτή η δράση αποτελεί και μέρος της διεθνούς πιστοποίησης Alliance for Water Stewardship (AWS) που το εργοστάσιο ΚΟΡΠΗ απέκτησε το 2019, καθιστώντας το, το 1o εργοστάσιο από όλα τα εργοστάσια νερού στην Ελλάδα και από τα πρώτα της Nestlé παγκοσμίως, που έλαβε αυτή την πιστοποίηση.

Nestlé Ελλάς: Δέσμευση για Βιώσιμο Κύκλο Νερού

Μέρος των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών που υλοποιεί η Nestlé Ελλάς, αποτελεί και η συνεργασία με την Εναλεία για 3η χρονιά, στο πρόγραμμα “Mediterranean Cleanup” που έχει ως στόχο τον καθαρισμό της θάλασσας από τα πλαστικά απορρίμματα, σε συνεργασία με επαγγελματίες αλιείς. Φέτος, η Εναλεία με την υποστήριξη της Nestlé εφαρμόζει το πρόγραμμα στον Αμβρακικό και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές της Βόνιτσας, της Πρέβεζας και του Αστακού. Ο Λευτέρης Αραπάκης, συνιδρυτής της Εναλείας, δήλωσε σχετικά: « Το πιο δύσκολο ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε σε ό,τι αφορά το πλαστικό που συλλέγουμε, είναι η αξιοποίηση του. Και σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ σημαντική η συνεργασία μας με τη Nestlé γιατί μας καθοδηγεί στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εντάξουμε αυτό το πλαστικό στην κυκλική οικονομία».

Nestlé Ελλάς: Δέσμευση για Βιώσιμο Κύκλο Νερού

Η Nestlé Ελλάς θα συνεχίσει να προωθεί την ατζέντα της για βιωσιμότητα, να δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και να ενισχύει την περιβαλλοντική επίδοση της λειτουργίας της, πολλαπλασιάζοντας τις λύσεις που βασίζονται στη φύση.

 

Σχετικά με τη Nestlé

Η Nestlé με παρουσία σε 187 χώρες σε όλον τον κόσμο και περισσότερες από 2.000 μάρκες, έχει ως βασικό σκοπό να αναδεικνύει τη δύναμη της διατροφής ενισχύοντας την ποιότητα της ζωής για όλους, σήμερα και στο μέλλον. Στην Ελλάδα, η Nestlé δραστηριοποιείται περισσότερο από 120 χρόνια και διαθέτει δύο εργοστάσια: το εργοστάσιο του καφέ στα Οινόφυτα και το εργοστάσιο του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή στο Μοναστηράκι Βόνιτσας. Η εταιρία προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων για τους ανθρώπους και τα κατοικίδιά τους για κάθε στάδιο της ζωής τους. Στην ελληνική αγορά διατίθενται προϊόντα βρεφικής διατροφής, καφές, σοκολάτες, προϊόντα μαγειρικής, δημητριακά πρωινού, φυσικό μεταλλικό νερό, στιγμιαία σοκολατούχα ροφήματα, αλλά και προϊόντα για επαγγελματική χρήση και προϊόντα διατροφής κατοικίδιων ζώων.

Στον τομέα της κοινωνικής υπευθυνότητας, η Nestlé αναπτύσσει πρωτοβουλίες και δράσεις για τον άνθρωπο και την οικογένεια, για τις κοινότητές και για τον πλανήτη. Μεταξύ άλλων, εστιάζει στην απασχόληση των νέων μέσα από την πρωτοβουλία ‘’Nestlé needs YOUth’’ και στην ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας με το πρόγραμμα Ignite Ideas, στη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών και στην υποστήριξη οικογενειών χαμηλού εισοδήματος. Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρία, γι’ αυτό και έχει δεσμευτεί για 100% επαναχρησιμοποιούμενες ή ανακυκλώσιμες συσκευασίες έως το 2025 και στη μείωση κατά 50%  των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030, με στόχο τις καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Η Nestlé Ελλάς παράλληλα, αναπτύσσει πληθώρα δράσεων για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από το πλαστικό, εστιάζοντας στις θάλασσες μας.  Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζει το πρόγραμμα καθαρισμού θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων “Mediterranean Cleanup” που έχει αναπτύξει η “Εναλεία”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Nestlé στην Ελλάδα, επισκεφθείτε το www.nestle.gr.