Η Nestlé επιταχύνει τις δράσεις της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

25 09 2019 | 10:08

Εγκαίνια του 1ου Ινστιτούτου Έρευνας Συσκευασίας και στοχευμένο πλάνο για μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μέχρι το 2050

 

Η Nestlé εγκαινίασε επίσημα το πρώτο στο είδος του στη βιομηχανία τροφίμων, Ινστιτούτο Έρευνας Συσκευασίας. Το νέο Ινστιτούτο δίνει τη δυνατότητα στην Nestlé να επιταχύνει τις προσπάθειές της και να φέρει στην αγορά λειτουργικές, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις για τις συσκευασίες, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πρόκλησης των απορριμμάτων από πλαστικές συσκευασίες.

 

Μιλώντας στα εγκαίνια του Ινστιτούτου, ο Mark Schneider, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé, δήλωσε: «Το όραμά μας είναι ένας κόσμος στον οποίο καμία από τις συσκευασίες μας δεν θα καταλήγει σε χωματερή ή ως απόρριμμα. Για να το πετύχουμε αυτό, εισάγουμε λύσεις επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών και πρωτοποριακών και φιλικών προς το περιβάλλον υλικών. Επιπλέον, υποστηρίζουμε την ανάπτυξη τοπικών υποδομών ανακύκλωσης και προγραμμάτων διαχείρισης απορριμμάτων για να διαμορφώσουμε έναν κόσμο χωρίς απόβλητα. Το Ινστιτούτο Έρευνας Συσκευασίας της Nestlé, μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια σειρά βιώσιμων λύσεων στις συσκευασίες των προϊόντων μας».

 

Στο πλαίσιο αυτής της κατεύθυνσης ακολούθησε και η επίσημη δήλωση της Nestlé για τη δέσμευσή της να πέτυχει μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μέχρι το 2050.

 

Η Nestlé ανακοίνωσε το όραμά της μέχρι το 2050, να πετύχει μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, υιοθετώντας έτσι, τον πλέον φιλόδοξο στόχο της συμφωνίας του Παρισιού, να περιορίσει την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 1.5 βαθμούς Κελσίου. Ο στόχος της Nestlé θα επισφραγιστεί με την υπογραφή της δέσμευσης Business Ambition for 1,5 C, στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τη Δράση για το Κλίμα.

 

Μερικές από τις στοχευμένες δράσεις της Nestlé για την επίτευξη των στόχων της περιλαμβάνουν:

  • Επιτάχυνση της αναδιάρθρωσης της γραμμής παραγωγής

Στα σχέδια της Nestlé περιλαμβάνεται η παρουσίαση περισσότερων προϊόντων με καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μεταξύ των οποίων περισσότερες επιλογές φυτικών τροφών και ποτών, και αλλαγή στη σύνθεση των προϊόντων της, μέσα από τη χρήση πιο φιλικών προς το περιβάλλον συστατικών.

  • Κλιμάκωση των πρωτοβουλιών στη γεωργία για απορρόφηση περισσότερου άνθρακα

Η Nestlé θα ενδυναμώσει τα προγράμματα συνεργασίας με τους αγρότες, με στόχο την αποκατάσταση γαιών και τον περιορισμό της εκπομπής των αερίων του θερμοκηπίου. Αυτό περιλαμβάνει βελτιωμένη διοίκηση της αλυσίδας παραγωγής των γαλακτοκομικών της προϊόντων και επιτάχυνση των προσπάθειών της να προστατεύσει τα δάση.

  • Χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από 100% ανανεώσιμες πηγές στα εργοστάσια, τις αποθήκες και τα γραφεία της Nestlé

Το ένα τρίτο από τα εργοστάσια της Nestlé (143) ήδη χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές. Η εταιρεία θα συνεχίσει να αυξάνει τη χρήση της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, επιτρέποντας στους παραγωγούς να επενδύσουν σε νέες υποδομές παραγωγής ηλιακής και αιολικής ενέργειας.

 

Το όραμα της Nestlé για το 2050 έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα προσπάθειά της να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε όλη την αλυσίδα αξίας της. Η εταιρεία μειώνει την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές άνθρακα, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα των δικτύων διανομής της και των αποθηκών της και αναδιοργανώνοντας τα δρομολόγιά της. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα 100 κορυφαία κέντρα διανομής της εταιρείας μείωσαν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά περίπου 40%. Από το 2014 η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά μήκος όλης της αλυσίδας αξίας της, είναι ισοδύναμη με την απόσυρση 1.2 εκατομμυρίων αυτοκίνητων.

 

 

 

Σχετικά με τη Nestlé

Η Nestlé είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ροφημάτων παγκοσμίως. Με παρουσία σε 189 χώρες σε όλο τον κόσμο και 328.000 εργαζομένους, ο Όμιλος δεσμεύεται σε έναν σκοπό: να ενισχύσει την ποιότητα ζωής και να συνεισφέρει σε ένα πιο υγιές μέλλον. Η Nestlé προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών για τους ανθρώπους και τα κατοικίδιά τους για κάθε στάδιο της ζωής τους. Οι περισσότερες από 2.000 μάρκες της περιλαμβάνουν από προϊόντα με παγκόσμια αναγνώριση όπως ο Nescafé ή η Nespresso μέχρι αγαπημένες τοπικές μάρκες, όπως ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος και το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή. Η στρατηγική για Διατροφή, Υγεία και Ευεξία οδηγεί την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας. Τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Nestlé βρίσκονται στην ελβετική πόλη Vevey, όπου η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από 150 χρόνια.

Στην Ελλάδα, η Nestlé έχει παρουσία πάνω από 100 χρόνια. Σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της εταιρείας είναι η κυκλοφορία του «Γαλακτούχον Άλευρον Nestlé» το 1899, η «εφεύρεση» του Nescafé Frappé to 1957, η εξαγορά της Λουμίδης ΑΕ και του εργοστασίου καφέ στα Οινόφυτα το 1987.

Σήμερα ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε 9 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων, απασχολεί 800 μόνιμους εργαζομένους και το 60% του ετήσιου κύκλου εργασιών προέρχεται από την εγχώρια παραγωγή. Επιπλέον, εκτός από τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά, η Nestlé Ελλάς εξάγει ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος και φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή στις ελληνικές κοινότητες παγκοσμίως.

Στον τομέα της κοινωνικής υπευθυνότητας, η Nestlé Ελλάς ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ για όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη, εστιάζοντας σε τρεις βασικούς πυλώνες: την απασχόληση των νέων, τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών και την υποστήριξη οικογενειών χαμηλού εισοδήματος με δωρεές προϊόντων. Έτσι, με την πρωτοβουλία για τη νεανική απασχόληση Nestlé needs YOUth δημιούργησε περισσότερες από 500 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους κάτω των 30 μέχρι το 2016 στην Ελλάδα και ανανέωσε τη δέσμευσή της για ακόμη 450 ευκαιρίες απασχόλησης μέχρι το 2020. Παράλληλα, με το πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης Παιδιά Όλο Υγεία έχει αγγίξει μέχρι σήμερα περισσότερους από 110.000 μαθητές, ενώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει δωρίσει τρόφιμα αγοραστικής αξίας άνω των 2,5 εκ. ευρώ σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και περιφερειών όλης της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Όμιλο Nestlé, επισκεφθείτε http://www.nestle.com.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Nestlé στην Ελλάδα, επισκεφθείτε το www.nestle.gr.

Για συμβουλές για τη διατροφή, την υγεία και την ευεξία όλης της οικογένειας, καθώς και το Πρόγραμμα Επιβράβευσης ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, επισκεφθείτε το www.nestlenoiazomai.gr.

 

 

 

 

 

 

24 Σεπτεμβρίου 2019

Nestle