Μέσα στον Ιούλιο η πρώτη δημοπρασία για διακοψιμότητα – Ένας μήνας επιπλέον για τον Προσωρινό Μηχανισμό Ευελιξίας.

Υπεγράφησαν χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, οι Υπουργικές Αποφάσεις για τη διακοψιμότητα και τον Προσωρινό Μηχανισμό Αποζημίωσης Ευελιξίας (TFRM), σε συνέχεια της συμφωνίας με την Κομισιόν, χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει επισήμως η έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού η οποία αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

Όταν έρθει το comfort letter της Κομισιόν τα μέτρα θα μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα. Ήδη ωστόσο έχει ενημερωθεί ο ΑΔΜΗΕ ώστε να προετοιμάσει την πρώτη δημοπρασία διακοπτόμενου φορτίου που αναμένεται, πλέον, να πραγματοποιηθεί εντός του Ιουλίου.

Σε ότι αφορά τον Προσωρινό Μηχανισμό Ευελιξίας, οι πληροφορές αναφέρουν ότι έχει προβλεφθεί η ισχύς του για ένα μήνα περισσότερο από ότι προέβλεπε η αρχική συμφωνία με την Κομισιόν, επειδή υπήρξε η εν τω μεταξύ καθυστέρηση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες η ελληνική πλευρά απάντησε σε μια σειρά πολλών ερωτημάτων που έστειλε η Κομισιόν ζητώντας εξηγήσεις και αποσαφηνίσεις για πλευρές του ελληνικού σχεδίου, τόσο για τη διακοψιμότητα όσο και για το μηχανισμό ευελιξίας.

 

 

14 Ioυλίου 2020

energypress