Μαύρος (ΔΕΗΑΝ): Ως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει συσταθεί η κοινή εταιρεία με την RWE.

12 05 2021 | 09:26

Η ΔΕΗ επιδιώκει να συνάψει συνεργασίες για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της Επιχείρησης την Τρίτη, κατά τη διάρκεια στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στην Αθήνα. 

Η εταιρεία, σύμφωνα με το Reuters, θέλει να άρει τη λειτουργία του συνόλου των λιγνιτικών μονάδων της, εκτός μίας, έως το 2025, ενώ σχεδιάζει έως το 2023 να δαπανήσει 3,4 δισ. ευρώ (4,13 δισ. δολάρια) για να επιταχύνει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και να αναβαθμίσει το δίκτυο διανομής ενέργειας της χώρας.

"Πρόκειται να συνάψουμε συμπράξεις για να εισέλθουμε στον τομέα των υπεράκτιων αιολικών έργων Αιγαίο. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ευκαιρίες για συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα”, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, που αποτελεί τον βραχίονα της ΔΕΗ στις ΑΠΕ, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στην Αθήνα.

Όπως τόνισε ο κ. Μαύρος, η Ελλάδα επεξεργάζεται ένα νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση υπεράκτιων έργων αιολικής ενέργειας, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει θέσει στόχο η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της να ανέλθει στα 1,5 gigawatt, κυρίως από αιολικούς, ηλιακούς και μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς έως το 2023, από περίπου 170 megawatt τώρα.

Το Reuters αναφέρει επίσης, ότι μετά την υπογραφή πέρυσι μνημονίου συνεργασίας με την RWE για την από κοινού ανάπτυξη αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων στην Ελλάδα, η ΔΕΗ έχει συμφωνήσει να συστήσει μια κοινή επιχείρηση με τη γερμανική εταιρεία.

"Περιμένουμε ότι έως το τέλος του καλοκαιριού, θα έχει συσταθεί η κοινή εταιρεία με την RWE για να προχωρήσει η συμφωνία μας για την από κοινού ανάπτυξη έργων έως και 2 gigawatts στην Ελλάδα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαύρος.

Η RWE δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει το θέμα.

 

 

11 Μαϊου 2021

energypress