Μαύρος (ΔΕΗ Ανανεώσιμες): Στα "σκαριά" νέοι διαγωνισμοί για φωτοβολταϊκά έργα 500 MW μέσα στους επόμενους 7-9 μήνες

Τα σχέδια της ΔΕΗ Ανανεώσιμες να προχωρήσει σε νέους διαγωνισμούς για την κατασκευή τουλάχιστον 500 MW φωτοβολταϊκών έργων μέσα στους επόμενους 7-9 μήνες, αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Μαύρος, μιλώντας νωρίτερα στο συνέδριο του Economist.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο ίδιος, τα έργα αυτά βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία και αντιστοιχούν σε επενδύσεις της τάξης των 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να δημιουργηθούν 100 περίπου θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή, 80 μόνιμες θέσεις και 180 εποχιακές κατά την λειτουργία των πάρκων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει ήδη δρομολογήσει την κατασκευή μεγάλων έργων σε Πτολεμαΐδα και Μεγαλόπολη, ενώ, το χαρτοφυλάκιο της εταιρεία αναμένεται να ξεπερνά τα 500 MW στο τέλος του 2022, με τον στόχο σε βάθος τριετίας να έχει ορίζεται στα 1,5 GW.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες τεχνολογίες ΑΠΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες επισήμανε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της εταιρείας να αναπτύξει περαιτέρω την δραστηριότητά της σε συστήματα αποθήκευσης (διαθέτει άδειες συνολικής ισχύος 500 MW), πλωτά φωτοβολταϊκά και offshore αιολικά. Το συνολικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου σε ΑΠΕ περιλαμβάνει έργα ΑΠΕ υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος 7 GW. 

Τέλος, ο κύριος Μαύρος ανέφερε, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, πως εντός του Ιουλίου αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για το φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 65 MW στην περιοχή των Αγίων Χριστοφόρων στην Πτολεμαΐδα.

 

 

9 Iουλίου 2021

energypress