Κουτσούμπας: Ούτε ασπιρίνες δεν είναι το πρόγραμμα «θερμοστάτης»

10 06 2022 | 09:46

Ούτε ασπιρίνες δεν είναι το πρόγραμμα «θερμοστάτης» και τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενεργειακή κρίση σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωσή του κατά την επίσκεψή του στη Νάουσα.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Δυστυχώς τα μέτρα αυτά, όχι απλά είναι ημίμετρα, δεν είναι καν ασπιρίνες. Διότι η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος που βιώνουμε, η οικονομική κρίση που είναι ξανά προ των πυλών -γιατί μιλάμε για μάλλον βαθιά ύφεση τα επόμενα χρόνια, το επόμενο διάστημα- έχει να κάνει και με την τιμή στην ενέργεια, η οποία μετακυλίεται στα πάντα: Στις μεταφορές, στη βιομηχανία, στα κοινωνικά αγαθά, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όπου πάει ο εργαζόμενος, η εργαζόμενη, η νοικοκυρά να ψωνίσει και βλέπει να εκτινάσσονται και βεβαίως αυτό δεν ελέγχεται με αυτόν τον τρόπο.

Υπάρχουν προτάσεις. Το ΚΚΕ είναι υπέρ της αξιοποίησης όλων των μορφών ενέργειας. Και βεβαίως το ζήτημα είναι: “Ενεργειακή ανάπτυξη, πράσινη μετάβαση για ποιον;”. Θα είναι για τους πολίτες, για τους εργαζόμενους, για τα λαϊκά στρώματα ή θα είναι για κάποιους μονοπωλιακούς ομίλους, που πάλι λυμαίνονται τον πλούτο αυτής της χώρας και καταστρέφουν τα δάση και καταστρέφουν το περιβάλλον κλπ;

Άρα, απ’ αυτή τη σκοπιά βλέπουμε εμείς το ζήτημα. Αξιοποίηση όλων των μορφών της ενέργειας, για να μην υπάρχει ενεργειακή εξάρτηση, για να μην υπάρχει ενεργειακή φτώχεια, για να μην υπάρχει η συνεχής ακρίβεια και οι ανατιμήσεις των προϊόντων, μαζί με μέτρα που έχουμε καταθέσει σε Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ, για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών. Νομίζουμε ότι είναι μια λύση και σε αυτό το δρόμο πρέπει να παλέψουμε όλοι σαν μια γροθιά».

Κουτσούμπας: Ούτε ασπιρίνες δεν είναι το πρόγραμμα «θερμοστάτης»