Η TotalEnergies θα αυξήσει την παραγωγή LNG κατά 40% ως το 2030

29 09 2022 | 07:33

Η TotalEnergies σχεδιάζει να αυξήσει τις καθαρές επενδύσεις και να αυξήσει την παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να βρει εναλλακτικές πηγές ενέργειας έναντι της Ρωσίας.

Ο όμιλος, ο οποίος σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του, όπως η BP και η Shell, διατήρησε αρκετές από τις συμμετοχές του στη Ρωσία, παρουσίασε σε μια παρουσίαση για επενδυτές μια σειρά επιχειρηματικών στόχων για την επόμενη πενταετία, οι οποίοι εξαιρούσαν τις ρωσικές του συμμετοχές.

"Δεν υπάρχει μέλλον με τη Ρωσία σε αυτή την παρουσίαση", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Patrick Pouyanne, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Είπε ακόμα, ότι θα αυξήσει τις πωλήσεις LNG κατά 3% ετησίως έως το 2027 και θα αυξήσει την παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου κατά 40% από το 2021 έως το 2030.

Ο όμιλος ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο μια μεγάλη επένδυση σε μια εγκατάσταση LNG στο Κατάρ, καθώς επιδιώκει να διαφοροποιηθεί από τη Ρωσία.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα διατηρήσει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 7 δισ. δολαρίων για το 2022 και θα καταβάλει ειδικό ενδιάμεσο μέρισμα 1 ευρώ ανά μετοχή τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

1