Χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς ο Α’ διαγωνισμός για την αποθήκευση – Αιτήματα υποβάλλονται και για τις απολιγνιτοποιημένες περιοχές

Την μη τήρηση των περιορισμών ως προς την γεωγραφική διασπορά των σταθμών αποθήκευσης με μπαταρίες – standalone κατά την Α Ανταγωνιστική Διαδικασία επιβεβαιώνει η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων. Ειδικότερα, σε σχετική ερώτηση

Δεν θα ισχύσουν οι περιορισμοί ως προς την γεωγραφική διασπορά των σταθμών αποθήκευσης κατά την Α’ Ανταγωνιστική Διαδικασία όπως διαβεβαιώνει η ΡΑΑΕΥ σε απάντησή της προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

 

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι «Για τη συγκεκριμένη α’ ανταγωνιστική διαδικασία δεν εφαρμόζονται περιορισμοί ως προς τη γεωγραφική διασπορά των Σ.Α.Η.Ε.». Υπενθυμίζεται ότι η Υπουργική Απόφαση προέβλεπε ότι ο Διαχειριστής του Ε.Σ.Μ.Η.Ε. δύναται να εισηγηθεί στη Ρ.Α.Α.Ε.Υ. την επιβολή περιορισμών στη συνολική ισχύ Ενισχυόμενων Σ.Α.Η.Ε. οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε επιμέρους περιοχές του Ε.Σ.Μ.Η.Ε., με στόχο την επαρκή γεωγραφική διασπορά των έργων ή/και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των αναγκών αποσυμφόρησης των δικτύων. Η εν λόγω ωστόσο αναφορά δεν υπάρχει στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

Επιπρόσθετα, σε άλλη απάντηση, η Ρυθμιστική Αρχή επιβεβαιώνει την δυνατότητα των επενδυτών να υποβάλουν αιτήματα στην Α’ ανταγωνιστική Διαδικασία που γεωγραφικά ανήκουν στις περιοχές που περιγράφονται στην Γ’ Ανταγωνιστική Διαδικασία (απολιγνιτοποιημένες περιοχές) εφόσον κατά τα λοιπά είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της παρούσας προκήρυξης.

Δείτε εδώ το μακροσκελές κείμενο με τις Απαντήσεις της Αρχής στα ερωτήματα των Ενδιαφερομένων.

 

 

σ