ΕΤΕπ: Προστασία του κλίματος έναντι ταξιδιού με αεροπλάνο στις διακοπές: μια δύσκολη επιλογή για τους νέους.

09 02 2022 | 11:11

Παρά την μεγάλη ανησυχία τους για την κλιματική αλλαγή, οι μισοί νέοι Έλληνες εξακολουθούν να σχεδιάζουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο το επόμενο καλοκαίρι.

Το δεύτερο μέρος της Έρευνας της ΕΤΕπ για το Κλίμα 2021-2022 εξετάζει τις απόψεις των ανθρώπων σχετικά με την κλιματική αλλαγή σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας επικεντρώνονται στην ατομική συμπεριφορά των πολιτών και στις ενέργειες στις οποίες προβαίνουν για την καταπολέμησή της κλιματικής αλλαγής.  

  • Το 79% των Ελλήνων αισθάνονται ότι κάνουν ό,τι μπορούν για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή στην καθημερινή τους ζωή, αλλά οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι συμπατριώτες τους δεν κάνουν το ίδιο.
  • Το 81% των Ελλήνων δηλώνουν ότι θα επιλέξουν είτε υβριδικό είτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο την επόμενη φορά που θα αγοράσουν όχημα (14 μονάδες πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ), ενώ το 19% εξακολουθεί να προτιμά βενζινοκίνητο ή ντιζελοκίνητο αυτοκίνητο. 
  • •Το 67% των Ελλήνων δηλώνουν ότι λαμβάνουν υπόψη την κλιματική αλλαγή όταν επιλέγουν προορισμό για τις διακοπές τους.
  • Το 48% των νέων Ελλήνων λαμβάνουν υπόψη την κλιματική αλλαγή όταν αναζητούν εργασία.
  •  Το 44% των νέων Ελλήνων ήδη αγοράζουν μεταχειρισμένα ρούχα αντί για καινούργια. 

 

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, 1 Φεβρουαρίου - Αυτά είναι κάποια από τα αποτελέσματα του δεύτερου μέρους της Έρευνας για το Κλίμα 2021-2022 που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Η ΕΤΕπ είναι ο χρηματοδοτικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο κυριότερος πολυμερής χρηματοδότης έργων σχετικών με τη δράση για το κλίμα στον κόσμο.

Μεγαλύτερη ζήτηση για υβριδικά ή ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρά για βενζινοκίνητα ή ντιζελοκίνητα οχήματα
Στην ερώτηση σχετικά με μελλοντική αγορά αυτοκινήτου, το 81% των Ελλήνων δηλώνουν ότι θα αγοράσουν είτε υβριδικό είτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αυτό το ποσοστό είναι κατά 62 μονάδες υψηλότερο από το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν ότι θα αγόραζαν ντιζελοκίνητο ή βενζινοκίνητο όχημα (19%). Ειδικότερα, το 41% θα αγόραζε υβριδικό όχημα και το 40% θα επέλεγε ηλεκτρικό όχημα.

Κάντε κλικ εδώ για το πλήρες δελτιο τυπου (με εικονες και διαγράμματα) στα ελληνικά και εδώ για αγγλικά.

Για να λάβετε το αρχείο Excel με τα ανεπεξέργαστα δεδομένα και για τις 30 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα πατήστε εδώ. Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην ιστοσελίδα της ΕΤΕπ όπου παρουσιάζονται τα βασικά ευρήματα της τέταρτης Έρευνας της ΕΤΕπ για το Κλίμα.