Στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΕΤΕπ για συζητήσεις με την κυβέρνηση - "Κλειδώνουν" ενεργειακές χρηματοδοτήσεις.

14 02 2020 | 05:51

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ, αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα την Πέμπτη στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή, ο Χόγιερ πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος είναι ο Έλληνας διοικητής της ΕΤΕπ, για να συζητήσουν τη δραστηριότητα της ΕΤΕπ στην Ελλάδα. Αυτή περιλαμβάνει την υποστήριξη της τράπεζας για επενδύσεις στους τομείς του κλίματος και της ενέργειας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Θα πραγματοποιήσει, επίσης, συναντήσεις με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στον αντίκτυπο της χρηματοδότησης του Ομίλου της ΕΤΕπ στην Ελλάδα.

Το 2019 συμφωνήθηκε ένα συνολικό ποσό χρηματοδότησης ύψους 2,06 δισ. ευρώ, το οποίο αντιπροσωπεύει το 1,09% του ΑΕΠ της χώρας.

Ο Πρόεδρος αναμένεται, ακόμη, να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες ενός νέου επενδυτικού προγράμματος για τη γεωργία και την αγροτική επιχειρηματικότητα σε συνεργασία με δύο κορυφαίες ελληνικές τράπεζες.

Θα επιβεβαιώσει, επίσης, τη νέα υποστήριξη της ΕΤΕπ για επενδύσεις σε ενεργειακά δίκτυα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων, η ΕΤΕπ θα χορηγήσει 24 εκατ. ευρώ για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», ενώ έχει συναφθεί συμφωνία με τη ΔΕΠΑ για χρηματοδότηση με έως και 20 εκατ. ευρώ της κατασκευής ενός νέου πλοίου ανεφοδιασμού LNG για θαλάσσια χρήση στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΕΤΕπ θα υπογράψει με τη ΔΕΗ τη σύναψη δανείου που αφορά επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό των δικτύων ηλεκτρισμού.

 

 

 

12 Φεβρουαρίου 2020

Εnergypress