Enel Green Power: Έσπασε το ρεκόρ της στην εγκατεστημένη ισχύ το 2020.

10 02 2021 | 09:30

Η Enel Green Power (EGP) έθεσε ένα νέο ρεκόρ εγκατεστημένης ισχύος το 2020, κατασκευάζοντας 3106 MW νέα ανανεώσιμης ισχύος παγκοσμίως, δηλαδή 77 MW περισσότερα (+2,5%) από το 2019. 

"Για άλλη μια φορά, η Enel Green Power ξεπέρασε με επιτυχία το δικό της ρεκόρ, παρά το δύσκολο περιβάλλον λόγω της πανδημίας του COVID-19, η οποία είναι αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Αυτό το επιτύχαμε θέτοντας στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας την ασφάλεια όλων των συναδέλφων μας, καθώς και των κοινωνιών και των ανθρώπων που αποτελούν πρωταρχικό κομμάτι της αλυσίδας αξίας μας», δήλωσε ο Salvatore Bernabei, Διευθύνων Σύμβουλος της Enel Green Power. «Αυτό το ορόσημο εδραιώνει τη θέση μας ως «Super Major» στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχοντας σε λειτουργία τον μεγαλύτερο ιδιωτικό στόλο ανανεώσιμης ενέργειας στον κόσμο. Στο εγγύς μέλλον, όχι μόνο θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτήν την πορεία, αλλά θα επιταχύνουμε επίσης τη βιώσιμη ανάπτυξή μας, σύμφωνα με το όραμα του Ομίλου Enel για το 2030, το οποίο προβλέπει έναν στόχο συνολικής ανανεώσιμης ισχύος περί τα 145 GW. "

Η νέα ανανεώσιμη ισχύς που κατασκευάστηκε από την EGP το 2020 περιλαμβάνει περίπου 46 εγκαταστάσεις, κυρίως αιολικά (2.284 MW) και φωτοβολταϊκά πάρκα (803 MW). Επιπλέον, η EGP αναβάθμισε και ανανέωσε τον εξοπλισμό περίπου 1,2 GW μονάδων σε λειτουργία (250 MW αιολική, 847 MW υδροηλεκτρική και 73 MW γεωθερμική ενέργεια) κατά τη διάρκεια του έτους.

Όσον αφορά τις γεωγραφικές περιοχές, η νέα ισχύς κατανέμεται ως εξής:

•    508 MW στην Ευρώπη, κυρίως στην Ισπανία
•    879MW στην Λατινική Αμερική, κυρίως στην Βραζιλία
•    1386MW στην Βόρεια Αμερική, κυρίως στις ΗΠΑ
•    333MW σε Αφρική, Ασία και Ωκεανία.

Με τα 3106MW που κατασκευάσθηκαν το 2020, η EGP διαχειρίζεται πλέον περίπου 49GW ανανεώσιμης ισχύος επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του ανανεώσιμου Super Major, του μεγαλύτερου ιδιώτη παίκτη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παγκοσμίως.    

Μόλις τεθεί πλήρως σε λειτουργία, αυτή η νέα ισχύς θα παράγει περίπου 11,3 TWh ( ετησίως, αποφεύγοντας παράλληλα την ετήσια εκπομπή 6,86 εκατομμυρίων τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα. Αυτό το ορόσημο συμβάλλει στον στόχο του Ομίλου Enel να περιορίσει τις άμεσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου («GHG») στα 148 gCO2eq/kWh το 2023, τοποθετώντας τον Όμιλο σε καλό δρόμο για να επιτύχει τον επιστημονικό στόχο απανθρακοποίησης το 2030 με 80% άμεση μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έναντι του 2017, σε συμφωνία με τον στόχο του 1,5°C.

Η EGP κατάφερε να κατακτήσει αυτό το ρεκόρ σε ένα χρόνο που σηματοδοτήθηκε από την πανδημία του COVID-19. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υλοποίησης αυτής της ισχύος, ο Όμιλος πάντα θέτει ως προτεραιότητα την προστασία της υγείας των εργαζομένων στα έργα, των υπαλλήλων του και των τοπικών κοινωνιών όπου λειτουργεί τα έργα του.

Αυτό το ορόσημο επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Enel να συνεχίσει να αυξάνει την ανανεώσιμη ισχύ της, με παγκόσμιο γεωγραφικό αποτύπωμα, όπως επίσης σημειώνεται στο επιχειρηματικό της πλάνο για το 2030, το οποίο προβλέπει συνολική ανανεώσιμη ισχύ περίπου 145 GW έως το 2030. Η ανάπτυξη της ανανεώσιμης ισχύος της EGP είναι σύμφωνη με τον στόχο του Enel Group να απανθρακοποιήσει πλήρως το ενεργειακό του μείγμα μέχρι το 2050. 

Η Enel Green Power, εντός του Ομίλου Enel, είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη και λειτουργία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλο τον κόσμο, με παρουσία στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία. Η Enel Green Power είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της πράσινης ενέργειας με συνολική ισχύ περίπου 49 GW σε ένα ενεργειακό μείγμα που περιλαμβάνει αιολική, ηλιακή, γεωθερμική και υδροηλεκτρική ενέργεια, και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενσωμάτωσης καινοτόμων τεχνολογιών σε ανανεώσιμους σταθμούς παραγωγής ενέργειας.

 

 

9 Φεβρουαρίου 2021

insider.gr