Είστε έξαλλοι με τα tweets του Ντόναλντ Τραμπ ενάντια στην κλιματική δράση και την αιολική ενέργεια; Να τι μπορείτε να κάνετε.

04 09 2018 | 07:54

Πως να μεταμορφώσετε τα tweets του Ντόναλντ Τραμπ σε δέντρα! Αυτό το site σας βοηθά να φυτέψετε ένα δέντρο κάθε φορά που ο Trump tweets κάτι κακό για την κλιματική αλλαγή.

Είναι σαν μια ψηφιακή βαλβίδα εκτόνωσης για άτομα που απογοητεύονται από αντι-περιβαλλοντικές πολιτικές.

Για όσους είναι αντίθετοι με την πολιτική του αμερικανικού προέδρου Donald Trump για την κλιματική αλλαγή, η περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση Treepex δημιούργησε μια ψηφιακή βαλβίδα εκτόνωσης.

Ένα νέο πρόγραμμα που ονομάζεται Treespond παρουσιάζει μερικά από τα διαβόητα αντι-περιβαλλοντικά tweets του Trump και αντί των συνηθισμένων επιλογών αντίδρασης τύπου facebook, μπορεί κανείς να επιλέξει "Treespond" πληρώνοντας για τη φύτευση δέντρων.

1

Κάθε tweet έχει έναν ορισμένο αριθμό δέντρων που του αντιστοιχούν.

Πατήστε ΕΔΩ για να το δείτε

Το Treepex ενθαρρύνει τους πολίτες να «εξαλείψουν κάθε ψεύτικη και αντιεπιστημονική δήλωση σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα, φυτεύοντας δένδρα στα δάση της Καλιφόρνια που καταστράφηκαν από πυρκαγιές».

Ο σκοπός του Treespond είναι να κατευθύνει παραγωγικά το θυμό του κόσμου για να βοηθήσει τον πλανήτη, σύμφωνα με το Mashable.

Και άλλες ομάδες, όπως το “Trump Forest,”, φυτεύουν δέντρα ως αντίδραση στις ενέργειες του Trump, αλλά το Treespond πρόσθεσε και ένα στοιχείο διασκέδασης στη διαδικασία.

«Είναι φυσιολογικό να θυμώνεις όταν άνθρωποι σε θέσεις ισχύος διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με ένα πρόβλημα που χρήζει επείγουσας προσοχής, γιατί τα λεγόμενα τους, λόγω της θέσης τους, μπορούν να προκαλέσουν πραγματική ζημιά», δήλωσε ο Bacho Khachidze, συνιδρυτής του Treepex, στο Mashable.

«Αλλά θέλαμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους μια εναλλακτική θετικής δράσης, αντί απλά να ουρλιάζουν έξαλλοι.»

Από την ανάληψη των καθηκόντων της, η διοίκηση του Trump πήρε διάφορες πολιτικές αποφάσεις για να αναστρέψει την περιβαλλοντική πρόοδο των ΗΠΑ που είχε σημειωθεί στο πρόσφατο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης από τη Συμφωνία του Παρισιού, ακυρώνοντας δεκάδες βασικούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς και προσφέροντας υπεράκτιες θαλάσσιες εκτάσεις για γεώτρηση πετρελαίου.

Και αυτό συμβαίνει σε ένα πλαίσιο επιταχυνόμενων αρνητικών περιβαλλοντικών αλλαγών. Οι ωκεανοί θερμαίνονται και αυξάνεται η όξυνση τους, οι δασικές πυρκαγιές γίνονται όλο και πιο έντονες και μεγαλύτερης διάρκειας, τα κύματα καύσωνα γίνονται όλο και πιο ακραία και οι μουσώνες και οι τυφώνες γίνονται όλο και πιο ισχυροί.

Με τη μετατροπή των αντι-περιβαλλοντικών δηλώσεων του Trump σε δέντρα, το Treepex ενισχύει το ηθικό μεταξύ των υπερασπιστών του περιβάλλοντος και οικοδομεί δυναμική για το μέλλον, όταν οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν και πάλι στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

των Joe McCarthy  and  Erica Sanchez

30 Ιουλίου 2018

Πηγή  GLOBAL CITIZEN

Περισσότερα

Humanity Is About to Use Up More Resources Than the Earth Can Regenerate

87% of the World’s Oceans Are Dying: Report

Ensure All Communities Can Withstand Climate Disaster