Δελτίο Τύπου - Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ): Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η παρουσία της στην 87η ΔΕΘ

Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ):

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η παρουσία της στην 87η ΔΕΘ

 

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2023Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η παρουσία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023.

 

Περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες βρέθηκαν στο διαδραστικό περίπτερο της EEAA στο χώρο έξω από το περίπτερο 10. Δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, εκπρόσωποι του Τύπου, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, δημοτικών αρχών και δημοτικών παρατάξεων, επιχειρήσεις και κοινό ήταν ανάμεσα στους επισκέπτες του περιπτέρου που ενημερώθηκαν από  τα στελέχη της εταιρείας για τη συνολική δραστηριότητα του οργανισμού στην ανακύκλωση συσκευασιών, τα αξιοσημείωτα αποτελέσματα του Μπλε Κάδου και του Μπλε Κώδωνα, τις επενδύσεις σε καινοτομίες και σύγχρονες τεχνολογίες καθώς και τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που υλοποιεί η ΕΕΑΑ εδώ και 21 έτη.

 

Με δεδομένες τις δυσμενείς εξελίξεις στην επικαιρότητα, δεν πραγματοποιήθηκαν τα καθιερωμένα εγκαίνια του περιπτέρου, ωστόσο, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ορθή ανακύκλωση των συσκευασιών στον Μπλε Κάδο και την διαλογή στην πηγή, αλλά και να έρθουν σε επαφή με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για την καταγραφή και τη συλλογή ποσοτήτων, με στόχο την ευαισθητοποίηση τους και την καλλιέργεια μιας περιβαλλοντικά υπεύθυνης συμπεριφοράς.

 

O Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) κ. Μιχάλης Η. Οικονομάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της για διαρκή βελτίωση της ανακύκλωσης συσκευασιών για την προστασία του περιβάλλοντος, η ΕΕΑΑ, σε συνεργασία με τους Δήμους της χώρας, τις 3.500 συμβεβλημένες επιχειρήσεις και τη στήριξη των πολιτών, συνεχίζει με τα έργα και τις επενδύσεις της να αυξάνει θετικά το αποτύπωμά της προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Οφείλουμε ως χώρα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη διαρκή απειλή της κλιματικής κρίσης και τις συνέπειές της, να γίνουμε όλοι, πολίτες, φορείς, επιχειρήσεις, πολιτεία, μέρος της λύσης και να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, προστατεύοντας έτσι το δικό μας παρόν και το μέλλον των παιδιών μας». 

 

Η ΕΕΑΑ καλύπτει με τα έργα της το 95% του Εθνικού Αποτελέσματος στην ανακύκλωση συσκευασιών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίτευξη του Εθνικού στόχου. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η εταιρεία οργανώνει, υλοποιεί και συμμετέχει σε δράσεις και πρωτοβουλίες που προωθούν την πράσινη μετάβαση και την κυκλική οικονομία, ενώ προάγουν μια σύγχρονη περιβαλλοντική αντίληψη.

 

Επισυνάπτεται Δ.Τ. και σχετικό φωτογραφικό υλικό.