Αδαμίδης: Χρειάζονται 30-50.000 στρέμματα για να εγκαταστήσουν όλα αυτά τα "καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς".

12 02 2020 | 04:58

«Μιλάμε για ένα σχέδιο που είναι η καταστροφή της δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης» δήλωσε σήμερα στον Flash 99,4 ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, αναφορικά με την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 2,5 Γιγαβάτ στην περιοχή που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Ο κ. Αδαμίδης χαρακτήρισε «περιβαλλοντικό ατόπημα» την κατασκευή του συγκεκριμένου φωτοβολταϊκού πάρκου στα ορυχεία της ΔΕΗ τονίζοντας πως 2,5 Γιγαβάτ είναι «όλα τα φωτοβολταϊκά πάρκα που υπάρχουν σήμερα στην υπόλοιπη Ελλάδα μαζί με τις στέγες» και πρόσθεσε πως για την εγκατάστασή του «θα δεσμευτούν μίνιμουμ 30.000 στρέμματα, κάποιοι λένε ότι χρειάζονται 50.000 στρέμματα, για να εγκαταστήσουν όλα αυτά τα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς. Αυτό δεν μπορεί να γίνει εντός αστικού ιστού, δεν έχει γίνει παγκοσμίως πουθενά».

Όπως σημείωσε ο κ. Αδαμίδης «Θα φέρουν δηλαδή όλο το υπόλοιπο κομμάτι σε μία περιοχή, στη δυτική Μακεδονία στα ορυχεία. Αυτό θα φέρει κέρδη για την εταιρεία όχι όμως για τη δυτική Μακεδονία και τους κατοίκους. Θα έχει το πολύ 50 εργαζόμενους για να φυλάνε την έκθεση και να γίνεται κάποια ψευτοσυντήρηση» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Παράλληλα, ο κ. Αδαμίδης ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα εξής με αφορμή την επίσκεψη Χατζηδάκη στη Δ. Μακεδονία:

«Οι εξαγγελίες Χατζηδάκη στην ημερίδα fiasco για την «δίκαιη» μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας αποδεικνύουν την ορθότητα της ομόφωνης απόφασης των δημάρχων και των εκπροσώπων των εργαζομένων να αποχωρήσουν αφού από τις 12 εξαγγελίες, οι 2 είναι υποχρέωση της ΔΕΗ προς την Τοπική Κοινωνία (Αποκατάσταση εδαφών και καταβολή του Τοπικού Πόρου), η τρίτη αφορά την περιβόητη εθελουσία των εργαζομένων, η τέταρτη την μεταφορά εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα.

Όλες οι άλλες είναι δράσεις που ήδη έχουν θεσμοθετηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Η μόνη νέα εξαγγελία που πρέπει να συζητηθεί πολύ για τη σκοπιμότητα της είναι η εγκατάσταση του γιγαντιαίου φωτοβολταϊκού Πάρκου που Θα καλύψει με «καθρεφτάκια» δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στην υποτιθέμενη αποκατάσταση των εδαφών των ορυχείων αλλά και αυτή γνωστή από το παρελθόν εξαγγελία ΓΑΠ

Την έκπληξη όμως μας την επιφύλαξε για το τέλος. Το Υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- και ελπίζουμε να το αποδεχτεί, να γίνει η Δυτική Μακεδονία Ειδική Οικονομική Ζώνη με φορολογικά κίνητρα».

 

 

10 Φεβρουαρίου 2020

energypress