ΥΠΕΝ: 800.000 ωφελούμενοι στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» - Στα 1,6 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση του προγράμματος

17 01 2023 | 13:12

Συνολικά 800.000 ωφελούμενοι θα ενταχθούν στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά Β», με χρηματοδότηση που ανέρχεται στα 1,6 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την τέταρτη φάση υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΥΠΕΝ, από τις παραπάνω αιτήσεις, οι 728 αφορούν φυσικά πρόσωπα, όπου και θα κατευθυνθεί λίγο παραπάνω από 1 εκατ, και οι 72 νομικά πρόσωπα.

 

Οι Ωφελούμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής για την υπαγωγή της αίτησης από το Φορέα Διαχείρισης.

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται οι παρακάτω προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των δικαιούχων στο πρόγραμμα: 

  • Αρχικά υποβάλουν τη σχετική αίτηση για την καταβολή της ενίσχυσης
  • η διαδικασία πραγματοποιείται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας και ολοκληρώνεται με την επισύναψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών
  • Επιτρέπεται μία μόνο τροποποίηση του φυσικού αντικειμένου  (ενδεικτικά μοντέλο οχήματος, τύπο και μοντέλο σημείου επαναφόρτισης), εφόσον δεν αλλοιώνονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Επιπλέον, οι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να έχουν επιδοτηθεί για το ίδιο όχημα μέσω οποιουδήποτε άλλου προγράμματος επιδότησης, ενώ επίσης δε μπορούν να διαθέτουν ενεργό αίτημα επιδότησης για το ίδιο όχημα στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά Α».

 

1