Ξεκίνησε η Cospar Athens 2022, η κορωνίδα των παγκόσμιων συνεδρίων έρευνας και τεχνολογίας

18 07 2022 | 18:14

Για μία εβδομάδα, από 16 έως 24 Ιουλίου, η Αθήνα  είναι το κέντρο του κόσμου αφού όλα τα μάτια στη Γη και στο Διάστημα θα είναι στραμμένα στην COSPAR και θα παρακολουθούν την πορεία που θα χαράξει για τα επόμενα χρόνια στον τομέα της διαστημικής έρευνας και τεχνολογίας.

Ήδη παρόντες είναι όλοι οι μεγάλοι διαστημικοί οργανισμοί ανά τον κόσμο (πχ NASA, ESA κ.λπ.) , καθώς και η αιχμή του δόρατος της διεθνούς διαστημικής τεχνολογίας. Δύο χιλιάδες καταξιωμένοι επιστήμονες δίνουν το “παρών”, ενώ πολλές θα είναι οι ανακοινώσεις και οι σημαντικές παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν».

Το Συνέδριο που φέτος διοργανώνεται στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Divani Caravel Hotel) από 16 έως 24 Ιουλίου 2022, δεν είναι ανοικτό στο κοινό, ωστόσο από την Τρίτη 21 έως και  την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιούνται καθημερινά συνεντεύξεις τύπου, που στόχο έχουν να παρουσιάσουν τις πλέον σημαντικές ανακοινώσεις του Συνεδρίου και να επιτύχουν την διάχυση της επιστήμης στο ελληνικό όσο και στο διεθνές κοινό.

Οι συνεντεύξεις τύπου θα πραγματοποιούνται στο Press Room του Συνεδρίου και τον συντονισμό τους έχει αναλάβει ο έμπειρος Δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς, και o Michael Buckley του Johns Hopkins University.

Η θεματολογία των παρουσιάσεων στις Συνεντεύξεις Τύπου είναι οι ακόλουθη:

Cospar

Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται στα Αγγλικά.

Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι που επιθυμούν να λαμβάνουν συνεχή ενημέρωση και να έχουν πρόσβαση στο συνέδριο μπορούν να κανουν ηλεκτρονικά την εγγραφή τους εδώ.

Όσοι/ες επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις συνεντεύξεις μέσω ZOOM μπορούν να επικοινωνήσουν μέ το Γραφείο Τύπου του Συνεδρίου.

Yποστήριξη Γραφείου Τύπου

Εύη Γαρδίκη (Ίδρυμα Ευγενίδου) Τ.: 6977 901950  e-mail: gardiki@eef.edu.gr

Λυσάνδρα Σώκκου (Ίδρυμα Ευγενίδου) Τ.:6945 260219 e-mail: sokkou@eef.edu.gr

www.cosparathens2022.org  ---  https://www.facebook.com/cosparathens2022

 

Χορηγοί

Platinum Sponsor: Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Grand Sponsors: Diana Shipping Inc., Tsakos Energy Navigation,

Anthony E. Comninos Foundation, Laskaridis Shipping Co., George J. Prokopiou

Silver Sponsor: Lockheed Martin

Bronze Sponsors: Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος (ΕΛ.ΚΕ.Δ.),

Ίδρυμα Ευγενίδου, NASA

Sponsors: Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) & si-cluster, CNES, European Space Agency (ESA), Elsevier, Mitsui Bussan Aerospace, Planetek Hellas, The Johns Hopkins Applied Physics Laboratory

Official Supporter:  «This is Athens»