WWF: Προστάτεψε σήμερα τις τίγρεις

04 10 2021 | 13:57

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων σήμερα και εμείς θέλουμε να σου ζητήσουμε να μας βοηθήσεις στην προστασία ενός από τα απειλούμενα ζώα του πλανήτη μας: την τίγρη.

Ο χρόνος τελειώνει για τις τίγρεις. Αυτές τα πανέμορφα αιλουροειδή, που μας εντυπωσιάζουν από παιδιά, είναι υπό εξαφάνιση και χρειάζονται απεγνωσμένα την προστασία μας, αλλιώς σύντομα θα τα χάσουμε για πάντα. Μπορείς να υιοθετήσεις μια τίγρη και να τη βοηθήσεις να παραμείνει στη ζωή.

Υιοθέτησε μια τίγρη

 

Ξέρεις ποιος είναι ο αριθμός των τίγρεων που ζουν ελεύθερες στη φύση παγκοσμίως; 3.900, αυτός είναι ο αριθμός. Οι πληθυσμοί των τίγρεων μειώθηκαν κατά περίπου 95% από τις αρχές του 20ού αιώνα. Οι λόγοι είναι δυστυχώς ανθρωπογενείς και αφορούν την απώλεια του φυσικού τους περιβάλλοντος που έχει καταστραφεί και υποβαθμιστεί από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, τη σύγκρουση των ανθρώπων με τα άγρια ζώα και την κλιματική κρίση.

 

Η τίγρης βρίσκεται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας και παίζει κρίσιμο ρόλο στη λειτουργία του οικοσυστήματος. Στην πραγματικότητα, εάν προστατεύσουμε επιτυχώς μόνο μία τίγρη, προστατεύουμε επίσης περίπου 25.000 στρέμματα δάσους, τα οποία με τη σειρά τους αποτελούν το σπίτι όλων των άλλων φυτικών και ζωικών ειδών που ζουν μέσα σε αυτό.

γ

Όπως ευτυχώς δείχνουν τα δεδομένα, σε πολλές περιοχές οι άγριες τίγρεις μπορούν να ανακάμψουν. Αλλά χρειάζονται τη βοήθειά μας. Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τις τίγρεις χωρίς εσένα.

 

Υιοθέτησε τώρα συμβολικά μια τίγρη και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για τη διατήρηση του φυσικού τους περιβάλλοντος, τη μείωση του εμπορίου των τίγρεων, να ασκούμε πολιτική πίεση όπου χρειάζεται αλλά και να μαχόμαστε ενάντια στην κλιματική κρίση! Μπορείς να κάνεις την υιοθεσία δώρο και σε κάποιον που αγαπάει αυτό το μοναδικό αιλουροειδές! 

Θέλω να υιοθετήσω μια τίγρη

Όταν υιοθετείς μια τίγρη, συμμετάσχεις μαζί τους στο ταξίδι τους για ένα ασφαλέστερο μέλλον και διασφαλίζεις ότι οι τίγρεις θα παραμείνουν μέρος του περιβάλλοντός μας για πάντα.

 

Σε ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

 

Βίκυ Σταύρακα

Υπεύθυνη σχέσεων με υποστηρικτές

 

Υ.Γ. Ήξερες ότι κάποτε συναντούσαμε τίγρεις στη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και τη Νότια Κορέα; Δες εδώ που έχουν εξαφανιστεί οι τίγρεις και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό. Υιοθέτησε τώρα! 

 

 

4 Οκτωβρίου 2021

WWF