Τράπεζα Πειραιώς: «Πράσινη» χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις για αυτοπαραγωγή από φωτοβολταϊκά

11 03 2022 | 16:08

Η Τράπεζα Πειραιώς σταθερά δεσμευμένη στην υποστήριξη της «πράσινης» μετάβασης της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων διευρύνει συνεχώς τις υπηρεσίες της με στόχο την υποστήριξη επενδύσεων «πράσινου» ενεργειακού εκσυγχρονισμού που δίνει στις επιχειρήσεις δυνατότητα ενεργειακής αυτονομίας και κατά συνέπεια μείωσης του ενεργειακού τους κόστους.

Η Τράπεζα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την αγορά και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων για Αυτοπαραγωγή με Συμψηφισμό Ενέργειας (net metering). Η χρηματοδότηση μπορεί να ανέλθει μέχρι το 80% του κόστους της εγκατάστασης με διάρκεια έως και 8 έτη.

Η αυτοπαραγωγή ενέργειας αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο – λύση για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων αποδίδοντας ταυτόχρονα σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον. Προσφέρει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα για τον έλεγχο των λειτουργικών δαπανών, τη μείωση του κόστους παραγωγής και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, συνιστώντας ταυτόχρονα μια ουσιαστική παρέμβαση εκσυγχρονισμού και πράσινης μετάβασης.

Η μέγιστη ισχύς του συστήματος ανέρχεται στο 100% της συμφωνημένης ισχύος της παροχής της επιχείρησης, με όριο τα 3MW (για το διασυνδεδεμένο σύστημα και την Κρήτη)

Μέσω του χρηματοδοτικού αυτού προγράμματος μπορούν να επωφεληθούν επιχειρήσεις με σημαντικές ανάγκες ψύξης – θέρμανσης, ενεργοβόρα μηχανήματα στη βιομηχανική παραγωγή, ενώ ιδιαίτερα οφέλη μπορεί να έχει το σύστημα αυτό για τις τουριστικές μονάδες.

Το σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί στον ίδιο ή όμορο χώρο με την εγκατάσταση κατανάλωσης προς την οποία αντιστοιχίζεται και συγκεκριμένα μπορεί να εγκατασταθεί σε στέγη, σε ακάλυπτο χώρο οικοπέδου ή σε όμορο οικόπεδο – με δυνατότητα ηλεκτρικής διασύνδεσης στην κύρια παροχή.

(euro2day)

1