Τουλάχιστον 10 σημεία φόρτισης για ηλεκτροκίνητα οχήματα θα δημιουργηθούν φέτος στη Μύκονο.

07 01 2021 | 08:26

Χρηματοδότηση για τη δημιουργία τουλάχιστον 10 σημείων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων εντός του 2021 εξασφάλισε από το Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Μυκόνου, καθώς εντάχθηκε με επιτυχία στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΥΠΕΝ «Δράσεις Περιβάλλοντος Ισοζυγίου 2020» (Σ.Φ.Η.Ο.), κατόπιν πρότασης που κατέθεσε στα πλαίσια της σχετικής πρόσκλησης από το Πράσινο Ταμείο.

Ο προϋπολογισμός της πρότασης που εγκρίθηκε ανέρχεται σε 39.680 ευρώ.

Για την εκπόνηση του Σ.Φ.Η.Ο. θα ληφθούν υπόψη οι αντικειμενικές ανάγκες του Δήμου Μυκόνου, ενώ το τελικό σχέδιο που θα εγκριθεί και θα παραδοθεί στο Αυτοτελές Τμήμα Ηλεκτροκίνησης του ΥΠΕΝ. 

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, δήλωσε σχετικά: «Βαδίζοντας σε μια νέα εποχή για την ηλεκτροκίνηση σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στη Μύκονο, διεκδικήσαμε και πετύχαμε να εντάξουμε την υλοποίηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) για το νησί μας στο Πρόγραμμα Χρηματοδότησης του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, που υλοποιείται από το Πράσινο Ταμείο. Ο Δήμος Μυκόνου επιδιώκοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού δίνει έμφαση στον πράσινο τρόπο μετακίνησης, με απώτερο σκοπό την υλοποίηση του Σ.Φ.Η.Ο. μέσα στο 2021 και τη δημιουργία τουλάχιστον δέκα θέσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που αντιστοιχούν βάσει νομοθεσίας στον αριθμό των μόνιμων κατοίκων. Η Δημοτική Αρχή σε ακολουθία του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων που βρίσκεται προ των πυλών συνεχίζει σταθερά τις δράσεις και τις ενέργειες για ένα βιώσιμο νησί πρότυπο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του».  

 

7 Ιανουαρίου 2021

energypress