Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και την επέκταση των Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών

27 01 2022 | 10:58

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και την επέκταση των Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2022

Από το Γραφείο Τύπου της Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Βουλής, υπό την προεδρία της Δρ. Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, θα συνεδριάσει την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, και ώρα 16.00’, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και επέκταση των Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών. Μελέτη περίπτωσης: Θεσμοθέτηση της Αμοργού ως θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής – Πρόγραμμα «Αμοργόραμα».

Την Επιτροπή θα ενημερώσουν οι κ.κ.: Συμεών Κεδίκογλου, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαρίνα Πέτρου, Γενική Διευθύντρια Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανδρέας Θεοφίλου, Διευθυντής Γραφείου του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επίσης, στην Επιτροπή θα συμμετέχουν, μέσω τηλεδιάσκεψης, και οι κ.κ.: Ελευθέριος Καραΐσκος, Δήμαρχος Αμοργού, Ιωάννα - Μαρία Μητροπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Cyclades Preservation Fund (CPF), Παναγιώτης Δενδρινός, Θαλάσσιος Βιολόγος και μέλος της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης των περιοχών Natura 2000 του Ν. Αιγαίου, Βαγγέλης Παράβας, Βιολόγος και Επιστημονικός Σύμβουλος του Αμοργοράματος, Άντζελα Λάζου Ντην, Υπεύθυνη των θαλάσσιων προγραμμάτων στην Ελλάδα του Blue Marine Foundation, Δρ. Μαρία Σαλωμίδη, Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), Βασίλειος Γερακάρης, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., Ιωάννης Μπουντούκος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας (ΠΕΠΜΑ) και Μιχάλης Κρόσμαν, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Αμοργού.